Música

Mor el tenor Bernabé Martí, vidu de Montserrat Caballé

ARA
1 min
Bernabè Martí, marit de Montserrat Caballè

BarcelonaEl tenor Bernabé Martí, vidu de la soprano Montserrat Caballé, ha mort aquest divendres als 93 anys a la seva casa de Barcelona, segons han informat fonts de la família a Europa Press. Bernabé (Villarroya de la Sierra, Saragossa, 1928) va actuar a diversos països d'arreu del món interpretant rols principals de grans òperes com Rigoletto de Giuseppe Verdi, Norma de Vincenzo Bellini i Carmen de Georges Bizet. Al Gran Teatre del Liceu hi va debutar el 1960.

Va ser el sisè fill d'una família de pagesos i als 13 anys va deixar l'escola per treballar les terres i com a pastor. Va formar part de la banda del poble, on va aprendre solfeig i a tocar el saxofon, i on va començar a cantar jotes. Un rector que el va escoltar el va portar a Saragossa per estudiar cant i posteriorment va ampliar els seus estudis al Conservatori de Madrid i a l'Acadèmia de Santa Cecília de Roma, on va seguir tres cursos fins que va completar la seva formació el 1956.

Poc després va iniciar una carrera professional que el portaria primer per grans teatres espanyols. Al Liceu va interpretar les òperes com ara Manon, La bohème i Madame Butterfly, al costat de la qual seria la seva esposa, la soprano Montserrat Caballé (1933-2018), amb la qual es va casar el 1964 i va tenir dos fills. Després de tres dècades als escenaris, es va retirar el 1985. 

stats