Cinema
Cultura 26/12/2019

La nova adaptació de 'Mujercitas' a càrrec de Greta Gerwig i quatre pel·lícules més per al Nadal

S'estrena la catastròfica 'Cats' i els films d'animació 'Espies disfressats' i 'The Wonderland'

Ara
2 min
'Mujercitas'.

'Mujercitas'

La visió contemporània d'un clàssic

Quin és el secret de Donetes? Què té aquesta novel·la del 1868 per haver-se convertit en un clàssic popular adaptat recurrentment per Hollywood i, alhora, en una obra formativa per a escriptores com Simone de Beauvoir i Joyce Carol Oates? Continua llegint.

'Cats'

Un desastre tot i el seu inesperat (i involuntari) potencial pertorbador

En català no existeix una traducció precisa d'Unheimliche, la terminologia freudiana per definir aquella sensació pertorbadora o sinistra que provoca el que ens és alhora estrany i familiar, i que en el camp de l'estètica s'utilitza per explicar per què ens generen rebuig aquelles figures inanimades que s'assemblen massa al que és humà, com les figures de cera, les nines reborn o certs personatges creats per ordinador. Continua llegint.

'Espies disfressats'

Una 'buddy movie' que parodia els clixés dels films de James Bond

Si en el curtmetratge d’animació Pigeon: Impossible (Lucas Martell, 2009) un colom estava a punt de provocar la Tercera Guerra Mundial, a Espies disfressats, de Nick Bruno i Troy Quane i inspirat en aquell treball, els ocells són molt més que aliats en una missió contra rellotge que, esclar, implica salvar el món de la destrucció total. Continua llegint.

'The Wonderland'

Una fantasia iniciàtica a estones encantadora

És habitual que, al veure una pel·lícula d’anime, detectem la influència de Studio Ghibli per tot arreu. Però en el cas de The Wonderland, la reminiscència està justificada: el film es basa en una novel·la de Shachiko Kashiwara, una escriptora que té en Hayao Miyazaki un dels seus admiradors més il·lustres. Tot i que els relats iniciàtics de l’autora han inspirat el cineasta –de fet, El viatge de Chihiro va néixer com a adaptació d’un d’ells–, finalment ha sigut Keiichi Hara el primer a portar al cinema l’imaginari de Kashiwara. Continua llegint.

'La verdad'

Deneuve i Binoche es troben a la gran pantalla de la mà de Koreeda

Després d’aconseguir la Palma d’Or de Canes per Un assumpte de família (2018), Hirokazu Koreeda prolonga, més enllà de les fronteres japoneses, la seva sagaç observació dels clarobscurs de la vida familiar, tot reunint per primera vegada a la gran pantalla Catherine Deneuve i Juliette Binoche. Continua llegint.

stats