HISTÒRIA
Cultura 18/12/2012

El Museu d'Història de Catalunya projectarà avui la pel·lícula inèdita ‘La noche del martes’, de Joan Llobet i Prunés

Aquest serà l'últim dels actes de commemoració del 50è aniversari dels aiguats del Vallès, on també se celebrarà una taula rodona amb els historiadors Jordi Calvet i Martí Marín

Ara
1 min
La Nit Tràgica, 50 anys dels aigüats del Vallès

BarcelonaEl Museu d'Història de Catalunya acollirà aquest vespre l'acte de cloenda de la commemoració del 50è aniversari dels aiguats del Vallès, que van causar un gran nombre de víctimes mortals i quantiosos danys materials. Es projectarà la pel·lícula inèdita de Joan Llobet i Prunés 'La noche del martes', i hi haurà una taula rodona en què participaran els historiadors Jordi Calvet i Martí Marín, el periodista Jaume Valls Vila i el director del museu, Agustí Alcoberro.

La nit del 25 de setembre del 1962 va ser una nit tràgica al Vallès. En tres hores van caure més de 200 litres/m2. Rius, rieres i torrents es van desbordar; més de 600 persones van perdre la vida i milers es van veure afectades. Els museus dels sis municipis de les conques del riu Ripoll i de la riera de les Arenes que van resultar afectats per aquells esdeveniments –Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell i Terrassa–, es van posar d'acord per bastir un programa d'activitats conjunt que es clourà amb l'acte d'avui.

stats