Còmic
Cultura 22/02/2011

El món del còmic critica la paralització del Museu de Badalona

L'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC) i la Federació d'Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC) han criticat avui la intenció del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, d'ajornar sine die l'obertura del Museu del Còmic i la Il·lustració, a Badalona.

Redacció
1 min
El Museu del Còmic, en obres

BarcelonaEn un comunicat, les esmentades associacions han recordat que el consistori badaloní ha cedit un edifici industrial centenari per ubicar el museu i ha invertit més de tres milions d'euros en la reconstrucció de la deteriorada estructura i cobertes. Segons el comunicat, la primera fase de les obres, dirigides per l'arquitecte Miquel Espinet, finalitzarà a mitjans del mes de març d'aquest any.

"Seria lamentable que un excés de demora en la reprogramació del Museu del Còmic i la Il·lustració provoqui que les millores ja realitzades en l'edifici es deteriorin, circumstància que obligaria a reparar un treball ja fet i encariria la seva posada en marxa respecte al pressupost previst", segons el comunicat. L'APIC i la FICOMIC consideren "necessari pactar un calendari entre les parts implicades per donar continuïtat a l'obra a tots els seus nivells, amb l'objectiu d'inaugurar el museu a final de 2013".

Des de la conselleria, no obstant, han deixat clar que, tot i que Mascarell va parlar de "reprogramació" en la compareixença al Parlament de la setmana passada, les obres no s'ajornen sine die. "Anirem més a poc a poc", diuen. En les properes setmanes s'oferirà una data alternativa al 2013. Serà quan s'hagin tancat els pressupostos.

stats