EXPOSICIÓ
Cultura 04/12/2012

El Museu d'Història de Catalunya acull una exposició sobre la història i l'activitat dels ateneus

La mostra, que es podrà visitar fins al 4 de febrer, planteja l'evolució d'aquests centres i el seu paper en la societat

Ara
1 min
Activitats de la Federació Ateneus

BarcelonaLa Federació d'Ateneus celebra el 30è aniversari amb l'exposició 'Catalunya, terra d'ateneus', que acull el Museu d'Història de Catalunya des d'avui i fins al 3 de febrer del 2013. La mostra planteja el paper que han jugat els ateneus en el passat, quin paper juguen en el present i quin pretenen jugar en el futur, i fa un recorregut a través dels moments clau de la seva història, durant un segle i mig.

Amb l'objectiu de potenciar la millora intel·lectual dels seus associats amb una clara vocació instructiva, els ateneus han estat sotmesos a constants canvis socials i polítics i han anat implementant la seva vocació social jugant un paper molt important en el manteniment de la cultura catalana. Enfront de les contrarietats i la inexistència d'un marc legal apropiat, els primers ateneus es van constituir amb la voluntat d'aportar un benefici per als seus associats i, amb el pas del temps, la mirada s'ha dirigit als col·lectius desafavorits, per millorar-ne les condicions.

L'exposició també dóna a conèixer als visitants quin és el paper que juga el seu ateneu més proper en la complexa malla d'ateneus catalana i quina és la motivació que porta persones de totes les edats a participar en les seves activitats.

L'exposició s'inaugurarà oficialment en un acte que se celebrarà l'11 de desembre, a les set del vespre, amb l'assistència del president de la Federació d'Ateneus de Catalunya, Salvador Casals, i la del director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro.

stats