Cultura 22/01/2015

El Museu Hergé cancel·la una exposició sobre 'Charlie Hebdo' per motius de seguretat

Els responsables del museu no han prohibit la mostra, però han reconegut que la seva inauguració representa un risc pel nivell d'alerta terrorista que Bèlgica pateix des del 15 de gener

Efe
1 min
El Museu Hergé / WIKIPEDIA

Brussel·lesEl Museu Hergé, dedicat al creador de Tintin, ha cancel·lat per motius de seguretat l'exposició temporal 'Caricatura' dedicada als dibuixants de la revista satírica 'Charlie Hebdo' morts el 7 de gener, la inauguració de la qual estava prevista aquest dijous.

L'alcalde de la localitat belga de Lovain-La-Neuve, Jean-Luc Roland, acompanyat pels responsables de les forces de seguretat locals, es van reunir dimecres amb els encarregats del museu i van abordar els riscos que podria tenir obrir la mostra. Després d'avaluar les mesures de seguretat a les quals haurien de sotmetre els visitants, el museu ha decidit no obrir-la de moment. Tot i això, aquesta decisió podria ser reconsiderada si en els pròxims dies el nivell d'alerta terrorista disminueix.

Roland ha aclarit que l'obertura no ha estat prohibida, però ha reconegut que podria ser problemàtica després de l'operació antiterrorista que va acabar amb 2 morts i 13 detinguts el 15 de gener.

El museu havia preparat un mur cobert d'impactes de bales dissenyat per Hergé per iniciar el recorregut de l'exposició, on hi figurava la frase "Aquesta és la tinta que ha de fluir, no la sang", segons el diari Le Soir. A més, la mostra inclou obres dels dibuixants Charb, Cabu, Wolinski i Tignous, la primera i l'última portada de 'Charlie Hebdo' i una fotografia d'Hergé i Wolinski rient.

stats