Música
Cultura 10/10/2014

10 grups expliquen per què odien algun dels seus discos

La revista 'NME' recull els testimonis de diverses icones musicals que tenen una relació conflictiva amb algunes de les seves cançons, des de Joy Division fins a David Bowie, REM, The Smiths i U2

Ara
2 min

Barcelona1. Joy Division. 'Unknown Pleasures' (1979) és un dels àlbums pioners del postpunk, però quan va ser publicat Bernard Sumner i Peter Hook van ser crítics amb la producció de Martin Hannet, recorden en un reportatge publicat a 'NME'. "M'era impossible amagar la meva decepció, sonava com un disc de Pink Floyd", va declarar Hook.

2. The Smiths. El debut homònim del grup de Morrissey, 'The Smiths' (1984), no va satisfer el cantant, que va dir: "No és un disc prou bo per ser publicat". Va sortir a la venda igualment i va ser un èxit.

3. David Bowie. Reconeix que quan gravava 'Never Let Me Down' (1987) tenia "problemes" i no es va fixar en la producció del disc, fet que va tenir "conseqüències negatives". I afegeix: "El disc tenia bones cançons però les vaig desaprofitar. No m'hi vaig dedicar prou, no tenia clar el que feia".

4. REM. L'any 2004 van publicar el seu tretzè disc d'estudi, 'Around the Sun'. El guitarrista Peter Buck va dir: "Sona com un grup que està tan tip de tocar aquelles cançons que se li fan insuportables".

5. Eminem. Quan recorda 'Encore', admet que conté "cançons molt mediocres". S'excusa al·legant que "les addiccions van influir negativament en el resultat".

6. Foo Fighters. 'One By One', disc que el grup de Dave Grohl va publicar el 2002, no és gaire estimat pel seu líder. "Tenia quatre cançons bones, però les altres set no les he tocat mai més en la vida", va admetre.

7. Courtney Love. La cantant va criticar durament 'America's Sweetheart' (2004): "El so és encara pitjor que les lletres. Va ser un error i una autèntica merda".

8. The Who. Roger Daltrey va declarar que 'It's Hard', disc del 1982, "no hauria d'haver estat publicat". Per què? "Ens barallàvem constantment amb Pete Townshend. Li deia: 'Pete, això és una autèntica merda, no hauríem d'ensenyar-ho mai!'".

9. U2. El guitarrista The Edge va admetre que 'Pop' (1997) no va anar gens bé, artísticament parlant: "Era una època boja, en què intentàvem fer les mescles, acabar de gravar i al mateix temps teníem reunions sobre el 'tour' que estàvem a punt de començar".

10. The Velvet Underground. Lou Reed va abandonar el grup abans de publicar 'Loaded', el 1970. "La producció matussera va arruïnar les meves millors cançons: no ho podia suportar i vaig plegar", va dir.

stats