Música
Cultura Música 13/09/2022

Alba Morena, un talent musical a punt d’esclatar

L'artista de Salou actua al Mercat de Música Viva de Vic amb Marcel Bagés i David Soler

2 min
Alba Morena a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

BarcelonaFa mesos que corre la brama: atenció a Alba Morena, que n’està preparant una de grossa amb Marcel Bagés i David Soler, els dos còmplices artístics de Maria Arnal. Nascuda a Salou l’any 2000, el talent d’Alba Morena és prou conegut al conservatori de Vila-seca i al Taller de Músics. Ha deixat empremta en una desena de cançons, sobretot les del disc Las dos edades (2021), que la presenten com una artista amb molta personalitat capaç d’experimentar amb la veu, sempre amb criteri i respectant escrupolosament el compromís amb l’afinació. I segurament ben aviat serà elogiada arreu.

En un context musical compartit amb Björk, Fiona Apple, Maria Arnal, Tarta Relena i Rosalía, ella projecta una singularitat pròpia. Per tant, sí, atenció a Alba Morena, que aquest dimecres actua en la primera jornada professional del Mercat de Música Viva de Vic. “Hi presento una cosa totalment diferent del que estava fent fins ara. És una música que definiria com a cançó electrònica, però busco que la gent es mogui, que sigui una festa”, explica a l’ARA unes hores després de tornar de Budapest, on va fer un concert en un festival “de músiques del món on hi havia bàsicament jazz”.

“Sona increïble”

Decidida a mantenir “les temàtiques serioses” i la “intensitat emocional” de les primeres cançons, ara vol afegir-hi “una línia més ballable”. “La idea és que sigui més una celebració que una experiència conceptual”, diu. El canvi, o l’evolució, és fruit de fer via experimentant i trobant referents pel camí. També passa que són els altres els que s’acosten a ella, com Marcel Bagés i David Soler, que l’acompanyen a Vic. “Em van contactar ells –confirma Alba Morena–. Encara no ens hem posat a produir l’EP, però sí que hem treballat coses per al directe, i sona increïble. També m'estan ajudant molt a adonar-me de com és la indústria musical”. De moment, es deixa estimar: “Estem mirant propostes”, diu una artista que com a ambició artística té “poder viure de la música”. “Vull tenir el meu públic, fer concerts, poder viure de fer el que m’agrada i col·laborar amb gent que admiro”, assegura Alba Morena, per a qui l’escenari és “un lloc segur que et deixa ser diferent”.

stats