Pàgina especial
Cultura  /  Música 02/06/2016

Beach Club by Bacardí

El lloc més estiuenc del Primavera Sound

3 min
Beach Club by Bacardí

Hi ha una broma recurrent que circula des de fa anys entre els assidus al festival que explica que un dia d’aquests, cap al 2023, el recinte del Primavera Sound acabarà a l’estàtua de Colom, però caldrà entrar pel Fòrum. Sí, és una hipèrbole, però el festival indie de Barcelona continua creixent cada vegada més en metres quadrats i tot i així ha de penjar el cartell d’“Entrades exhaurides”a la porta.

Que ningú se sorprengui quan parlem d’un Primavera Sound més electrònic i enfocat al club. Tingueu en compte que darrere d’aquest gran festival català hi ha la gent que programa el Nitsa cada cap de setmana des de fa més de vint anys i que van posar la ciutat de Barcelona en el panorama internacional de la música dance. Enguany l’escenari Bowers & Wilkins Sound System es trasllada al gran espai de Bacardí, amb esperit d’estiu i a cel obert, al Parc de la Pau de Sant Adrià de Besòs.

Aquest indret és passada la famosa placa fotovoltaica, un espai que per primera vegada és reclamat pel Primavera Sound com a propi, i que fa créixer el recinte del Fòrum 7.000 metres quadrats més. Amb capacitat per a més de 5.000 persones, aquest gran espai acollirà la part més electrònica del festival, en la qual també tindrà cabuda una gran cocteleria amb una excel·lent carta especialment triada per Bacardí, que per segon any consecutiu té presència al Primavera Sound.

Els 10 imprescindibles del Primavera Sound

El Beach Club funcionarà des de les dotze del migdia cada dia del festival, com un escenari més o com una gran festa a la qual es podrà accedir amb l’abonament del Primavera Sound o l’entrada del dia corresponent. Una idea antiga que el festival recupera de quan feia horaris nocturns als escenaris més pròxims a la porta amb el nom de Nitsa Nights. A més de còctels deliciosos, bon temps i un ambient proper al club més estiuenc, el Beach Club presentarà 42 actuacions i sessions ininterrompudes durant 18 hores consecutives al dia.

Hi haurà diverses actuacions estrella, per descomptat, però sobretot destaca el so de quatre vies del Bowers & Wilkins Sound System, del qual ja van disfrutar tots els DJ que van actuar l’any passat i que manté un so nítid ple de detalls. Todd Terje, que estrena nou disc de remescles com a Todd Terje & The Olsen amb versions molt divertides de gent com Vangelis o Yellow Magic Orchestra, és un dels plats forts d’aquesta nova zona del Primavera Sound. Una sessió de disco house còsmic que farà les delícies dels fans de Jean-Michel Jarre i de Derrick May. A més del somrient DJ noruec, entre l’allau de noms electrònics estrangers també cal destacar el directe sempre extrem de Powell, el concert synth pop/house de Sophie o les sessions de DJs i artistes tan famosos com DJ Koze, Matthew Dear, Maceo Plex, Simian Mobile Disco i Trevor Jackson, sense oblidar una sèrie de noms femenins que s’estan fent sentir amb força l’últim any, com Lena Willikens, Helena Hauff o Jessy Lanza, i la contrastada electrònica estatal d’artistes com BeGun, Pina (en directe) o Daniel Kyo.

Però com que el Primavera Sound és un festival tan coral i multiestilístic, no només punxarà gent que ve de l’electrònica pura i dura, sinó que també s’apunten a la festa i a posar els seus discos de música dance rockers que tenen concerts en altres escenaris del festival, com Bob Mould (ex Hüsker Dü i Sugar), el cantant de Deerhunter Bradford Cox, els Black Lips DJs o Faris Badwan de The Horrors. Una oportunitat única per esbrinar quina classe d’electrònica agrada als artistes més indie.

BEACH CLUB BY BACARDÍ

PRIMAVERA SOUND (PARC DEL FÒRUM). FINS AL 4 DE JUNY

stats