Música

Canet Rock, “la festa major de Catalunya”, invoca les ganes de ballar amb Oques Grasses i Stay Homas

Oques Grasses i Stay Homas encapçalen el cartell del festival

3 min
El grup Oques Grasses

BarcelonaJa fa mesos que la directora del Canet Rock, Gemma Recoder, ho té clar. “Tenim la il·lusió que aquest Canet Rock serà la millor manera de començar el millor estiu de les nostres vides després del que hem passat”, va dir al febrer quan va presentar els dotze grups que conformen el cartell de l’edició que se celebra aquest dissabte, 2 de juliol, al Pla d’en Sala, a Canet de Mar. Hi actuaran, per ordre d’aparició, Ginestà (18 h), Balkan Paradise Orchestra (18.45 h), Marcel i Júlia (19.45 h), Josep Maria Mainat (20.40 h), Els Catarres (21 h), Stay Homas (22 h), Suu (23.15 h), Oques Grasses (0.15 h), La Pegatina (1.30 h), Miki Núñez (2.30 h), Buhos (3.30 h), La Fúmiga (4.30 h) i Doctor Prats (5.30 h).

El que hem passat han sigut dos anys de pandèmia, però també l’experiment lúdic i mèdic de l’any passat, que va implicar cues de més de tres hores per fer proves d’antígens en plena onada de la variant delta del coronavirus i amb un nivell de vacunació encara baix, sobretot entre els menors de 30 anys. El públic, que tot ho resisteix, ha fet confiança al Canet Rock, "la festa major de Catalunya" segons Recoder, i ha exhaurit les 25.000 entrades per a l’edició d’aquest any, que costaven 36 euros fins al 24 de febrer i 43 euros després. La confiança és doble, perquè dissabte hi actuen set grups i artistes que ja van ser-hi el 2021: Buhos, Stay Homas, Doctor Prats, Miki Núñez, Suu, La Fúmiga i Miquel del Roig (aquest és una constant del festival). En l’experiment de l’any passat també hi van participar el Vida Festival i el Cruïlla, però el Canet Rock és l’únic dels tres festivals que treballa exclusivament amb artistes dels Països Catalans. Per això no hi ha cap diferència entre la línia artística pandèmica del 2021 i la del 2022.

Com l’any passat, mana l’esperit de festa major però només l’adreçat al públic més jove. Enrere queden aquelles edicions del Canet Rock en què s’intentava combinar grups de diverses generacions i estils. Els veterans del rock català han desaparegut del cartell, i els grups de la quinta dels Manel que van renovar el pop en català també en queden fora.

De Ginestà a Oques Grasses

Tot plegat té prou sentit. D'una banda, perquè any rere any, des de l’edició del 2014, s’ha demostrat que el públic del festival és molt jove i, per tant, connecta amb grups com Ginestà, la popularitat del qual potser mereix un horari millor que les sis de la tarda. De l’altra, l’efusió festiva de bandes com Buhos, La Pegatina i Doctor Prats s’adiu amb l’ambient que vol crear el Canet Rock sobretot a partir de les deu de la nit. Justament a aquella hora serà el concert de Stay Homas, un dels grups més enfeinats d’aquest estiu, amb una quinzena de concerts en un mes i mig. Més tranquil serà l’estiu d’un altre dels noms destacats del Canet Rock, Oques Grasses, que continuen traient rendiment al disc A tope amb la vida (2021) amb la pau que dona mirar a l’horitzó i saber que han exhaurit entrades per al concert al Palau Sant Jordi del 28 de gener del 2023, tota una fita per a un grup de la seva generació. 

Tant Oques Grasses com Stay Homas, Suu i Els Catarres, entre d'altres, també actuaran al primer Canet Rock de Mallorca, que se celebrarà el 23 de juliol a Alcúdia.

stats