Música
Cultura Música 21/10/2016

Confiança de marca

El Primavera Club torna aquest cap de setmana a Barcelona apostant per l'emergència dels grups del futur

Jordi Garrigós
2 min
Confiança de marca

Pràcticament a ulls clucs, així és com els espectadors compren l'abonament del Primavera Club, el germà petit del gegantí festival barceloní Primavera Sound. Un any més, en fa tres que segueixen aquesta mateixa línia, la promotora obvia els grans noms anunciats amb llums de neó per confiar en una programació centrada en l'olfacte del seu potent departament de booking, que busca propostes emergents i bandes que encara no han tocat a la ciutat o que tot just presenten el seu primer disc. En el record queden concerts com els de Teenage Fanclub, Swans, Edwyn Collins o Stephen Malkmus, que anteriorment han format el cartell del festival. Els artistes d'avui són pràcticament desconeguts per a un públic no especialitzat.

Això no vol dir que a les diverses sales que acullen el Primavera Club (Centre Cultural Albareda, Sala Apolo i La [2]) no hi toquin grups a tenir en compte, al contrari. No es pot parlar de caps de cartell entesos com a tals, però sí d'algunes propostes que ja vénen amb un aval prou significatiu. És el cas de Minor Victories (un supergrup format per membres de Slowdive, Mogwai o Editors) o els delicats Whitney, on han trobat refugi Max Kakacek i Julien Ehrlich després de la separació dels indispensables Smith Westerns. Els de Chicago no seran els únics a afinar guitarres pop glorioses, també serà la millor arma de Boys Forever, el nou projecte de Patrick Doyle, bateria d'uns habituals del Primera Sound: Veronica Falls. Més amic de la psicodèlia i els vuitanta més assolellats és el sospitós recurrent Alexander Brettin, que enceta banda -Mild High Club- després de girar amb Mac DeMarco o Ariel Pink. Un altre nom a tenir en compte entre la quarantena de propostes que es podran veure aquest cap de setmana a Barcelona són Public Access T.V., una banda que segueix els patrons clàssics d'aquella nova fornada de rock del tombant de segle novaiorquès: actitud garatgera, tornada efectiva i a volar.

El Primavera Club no s'oblida de la collita nacional i rebusca entre les propostes que, segons fonts del festival, sonaran d'aquí pocs mesos. Algunes ja fa temps que les hem anat seguint, com els Retirada!, un duet molt emparentat amb l'èpica pop de Built to Spill i el post-rock que acaba de publicar el seu primer disc autoeditat: Victòria/derrota. Encara sense disc però amb una activitat frenètica, presentaran les seves primeres dues cançons al festival -publicades en un 7 polsades del microsegell Snap! Clap! Club- el trio punk-pop desmanegat Yumi Yumi Hip-Hop. Finalment, cal destacar, també, la presència d'Aucell Cantaire, renovador de la cançó i el folk mallorquí des d'una òptica allunyada de l'escena tradicional. De propostes per a aquest Primavera Club no en falten, només cal escollir bé.

Primavera Club 2016

Sala Apolo, La [2], C.C. Albareda (Barcelona)

Del 21 al 23 d’octubre

www.primaveraclub.com

stats