Música
Cultura Música 14/02/2023

Jordi Cuixart i Sopa de Cabra, convidats al concert de l'Elèctrica Dharma al Sant Jordi

Gossos, Joan Reig, Santa Salut i Magalí Sare també se sumen a la celebració dels 50 anys del grup

1 min
La Companyia Elèctrica Dharma al Casal Font d’en Fargues de Barcelona

BarcelonaLa Companyia Elèctrica Dharma ja ha completat la llista de convidats que participaran en el concert del 50è aniversari del grup, el 22 d'abril al Palau Sant Jordi. Els últims grups i artistes a afegir-s'hi han sigut Sopa de Cabra, Gossos (per primer cop en un escenari des de fa cinc anys), Joan Reig (bateria d'Els Pets), Santa Salut, Magalí Sare i Jawad Amazigh, a més del percussionista Xavier Tasies i el pianista Jordi Soley, tots dos amb un passat lligat a la història de la Dharma. També s'ha anunciat la col·laboració de Jordi Cuixart, que interpretarà Resistir és vèncer, una cançó amb una lletra que l'expresident d'Òmnium Cultural va escriure quan era a la presó de Soto del Real. Resistir és vèncer va formar part del disc Flamarada (2019) de la Dharma.

La llarga llista de convidats inclou els que ja s'havien fet públics al novembre: Maria del Mar Bonet, Celtas Cortos, Albert Pla, The Tyets, Balkan Paradise Orchestra, Quimi Portet i Gemma Humet, a més dels Castellers, la Colla Bastonera, els Tabalers i els Diables de Sants, el Camell de Molins de Rei, la cobla La Principal del Llobregat i un centenar de timbalers, grallers i diables d’arreu del país.

La celebració del 50è aniversari de la Companyia Elèctrica Dharma va començar el 20 de febrer de l'any passat, amb un acte al Casal Font d’en Fargues, al barri d'Horta de Barcelona. Va ser en aquell escenari on, el 20 de febrer del 1972, va començar la història del grup dels germans Fortuny. Des d'aleshores, el grup s'ha mantingut fent concerts i discos i superant tràngols com les morts d'Esteve i Josep Fortuny.

stats