Música

Lennon i McCartney, la nova generació: dos fills dels Beatles escriuen junts una nova cançó

'Primrose hill' és la primera col·laboració entre Sean Lennon i James McCartney

ARA
2 min
Sean Ono Lennon i James McCartney

BarcelonaLa gran majoria de cançons dels Beatles porten la firma conjunta de John Lennon i Paul McCartney, el tàndem compositiu més emblemàtic del pop dels 60. La ruptura dels Beatles el 1970 va trencar la seva associació creativa, un trencament que va rematar el 1980 la mort de Lennon. Però la firma Lennon i McCartney ha ressorgit aquesta setmana gràcies a una associació inesperada entre Sean Ono Lennon, fill de John Lennon i Yoko Ono, i James McCartney, fill de Paul i Linda McCartney. Els fills dels dos Beatles s'han unit per escriure Primrose Hill, la cançó que ha enregistrat i compartit per xarxes un McCartney "molt emocionat" per la col·laboració amb Lennon, "un bon amic".

La carrera musical de James McCartney, de 46 anys, va començar el 2009 amb l'EP de quatre cançons Available Light, al qual va seguir un altre EP, Close at hand (2011) i dos àlbums: Me, del 2013, i The blackberry train, del 2016. Des d'aleshores, McCartney només havia publicat un senzill, Beautiful, que va aparèixer aquest febrer. Sean Ono Lennon, de 48 anys, té una carrera musical prou extensa: va enregistrar el seu primer àlbum el 1998, Home, al qual van seguir l'EP Half horse, half musician (1999) i els discos Friendly fire (2006) i el recent Asterisms, a més de diversos projectes paral·lels, bandes sonores i col·laboracions amb artistes com Lana del Rey, Cibo Matto, Les Claypool, Marianne Faithfull i, per descomptat, la seva mateixa mare, Yoko Ono.

El 2021, McCartney ja va bromejar sobre la idea de formar una "nova generació" dels Beatles amb Zak Starkey (fill de Ringo Starr), Dhani Harrison (fill de George Harrison) i Sean Ono Lennon. En l'actual panorama musical obsessionat per la nostàlgia no sembla una idea forassenyada, i pot ser que Primrose Hill sigui la primera llavor d'aquesta hipotètica nova encarnació d'uns Beatles que fa només uns mesos van publicar la seva última cançó inèdita, Now and then, completada gràcies a la IA.

stats