Festivals de música
Cultura Música 13/02/2023

Quatre promotores opten al Festival de Pedralbes

Concert Studio, Clipper's, Doctor Music i Proactiv s'han presentat al concurs obert per la Generalitat

2 min
Gilberto Gil al Festival Jardins de Pedralbes del 2022.

BarcelonaFinalment, són quatre les promotores que volen organitzar concerts als Jardins de Pedralbes, a Barcelona, durant tres anys, i sempre entre el 19 de juny i el 2 d'agost. La Generalitat ha rebut ofertes de Concert Studio (que és qui ha organitzat el Festival Jardins de Pedralbes entre el 2013 i el 2021, quan la cessió de l'espai corresponia a l'Ajuntament de Barcelona), Clipper's, Big Tours (més coneguda pel nom comercial de Doctor Music) i Proactiv.

El resultat del concurs es farà públic a partir del 23 de febrer, un cop s'hagi completat la valoració de cada proposta atenent als criteris de programació (que atorguen fins a 25 punts sobre 100), als d’originalitat i qualitat (també fins a 25 punts) i als econòmics (fins a 50 punts). Les bases del concurs preveuen el pagament d'un cànon de 458.055 euros, impostos no inclosos, per la duració total del permís d'ocupació, però aquesta quantitat pot ser més alta: de fet, tal com recullen les mateixes bases, "l’oferta que presenti el preu del cànon més alt obtindrà la màxima puntuació (50 punts), i la resta d’ofertes seran avaluades de forma proporcional".

Concert Studio va crear el Festival Jardins de Pedralbes l'any 2013, portant a Barcelona el model de festival estiuenc que havia desenvolupat a Cap Roig: a l'aire lliure, amb village gastronòmic, cartell amb grans reclams internacionals i un aforament inicial d'uns 2.000 espectadors que posteriorment va anar més enllà dels 3.000. Concert Studio va disposar de l'espai mitjançant un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona que va vèncer el 2020, amb una pròrroga per l'excepcionalitat pandèmica el 2021. També és la promotora responsable del Festival del Mil·lenni i el Cerdanya Music Festival.

Clipper's és la promotora actual del Festival de Cap Roig, i també és la responsable del Summerfest Cerdanya, el Suite Festival i el Festival de Cambrils. Doctor Music té una llarga trajectòria com a promotora de concerts internacionals, a més d'haver organitzat el Doctor Music Fest als anys 90; aquest any organitza a Barcelona concerts de Robbie Williams, Bruce Springsteen i Måneskin, entre d'altres. Pel que fa a Proactiv, és una promotora també amb seu a Barcelona que participa en l'organització de gires de grups com Stay Homas i Tokio Hotel i d'espectacles com Disney on Ice i la gira dels Harlem Globetrotters.

Bases del concurs per organitzar el Festival de Pedralbes
stats