Música
Cultura Música 11/01/2023

El Taller de Músics homenatja Riqui Sabatés

Companys i alumnes participen en un concert a la memòria del guitarrista barceloní mort el 2021

1 min
El guitarrista Riqui Sabatés en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl Taller de Músics acull aquest dijous un homenatge molt especial a Riqui Sabatés, el guitarrista barceloní que va morir el maig del 2021 a causa d'un càncer. Companys d'escenari i de docència participaran en un concert amb entrada lliure a l'espai del Taller de Músics, al número 24 del carrer de la Cendra, al Raval de Barcelona, a partir de les 20 h.

Riqui Sabatés (1955-2021) va ser un dels herois d'aquella escena musical underground dels anys setanta que lligava la tradició laietana amb el jazz i el blues. El seu nom ja apareixia a l'Orquestra Mirasol i Mirasol Colores i en discos del seu germà, el pianista Jordi Sabatés, i el seu llegat inclou grups com Casavella, El Globo Feroz i Errol Woiski Band. Eren anys fundacionals per a moltes coses, també per al Taller de Músics, en el qual es va implicar des del principi, com a docent i com a membre del Big Ensemble Taller de Músics, que ha acompanyat Pau Riba, Koniec, Agustí Fernández i Big Mama Montse. També va tocar amb l'Harmónica Zúmel Blues Band de Vicente Zúmel, i va liderar el BCN Jazz Quartet amb el saxofonista Eladio Reinón.

L'empremta que ha deixat Riqui Sabatés estarà molt ben representada aquest dijous al Taller de Músics. Hi actuarà la Big Mama Montse, i també els músics amb qui el guitarrista va compartir grups com Los Obstinados (Ignasi Zamora, Joan Díaz i David Gómez) i Globo Feroz (Eladio Reinón, Paco Farnés, Toni Saigi, David Xirgu i Pere Gómez), a més d'un combo d'alumnes format per Jow, Pere Gual, Sergi Torrents, Jordi Mestre i Lluc Casals.

stats