Literatura
Cultura 11/06/2014

Nancy Mitford, gran retratista de la classe alta d'entreguerres, torna a les llibreries

'L'aventura de l'amor', la novel·la més coneguda de l'escriptora anglesa, sortirà a la venda el 16 de juny a Libros del Asteroide. És el primer títol de l'autora disponible en català

Ara
1 min

BarcelonaEl 16 de juny arriba a les llibreries la primera novel·la de Nancy Mitford (1904-1973) que es publica en català. Libros del Asteroide tradueix 'L'aventura de l'amor' (1945), l'obra més coneguda de l'escriptora anglesa.

La novel·la s'inicia a Alconleigh, on la narradora Fanny Logan passa els estius a la casa de camp dels seus cosins, els Radlett. Linda Radlett, la protagonista, a qui seguim en la seva cerca permanent de l'amor, es casa molt jove amb un banquer avorrit, a qui abandona per un apassionat però pobre comunista. Poc després coneix Fabrice, un aristòcrata francès intel·ligent i divertit.

Al llibre, Mitford retrata la classe alta anglesa d'entreguerres amb enginy satíric. De fet, l'argument conta amb nombroses referències a la seva pròpia família. L'autora va ser una de les cèlebres germanes Mitford: Nancy la novel·lista, Pamela l'aristòcrata rural, Diana la feixista, Unity la nazi, Jessica la comunista i Deborah la duquessa de Devonshire.

Nancy Mitford va néixer a Londres i era la primogènita del baró de Redesdale. La seva infància en una remota casa de camp juntament a sis germans s'explica en els capítols inicials de 'L'aventura de l'amor', considerat "el llibre més personal" de Mitford. És també autora de novel·les com 'Trifulca a la vista' (1935), 'Amor en clima frío' (1949), 'La bendición' (1951) i 'No se lo digas a Alfred' (1960), totes elles publicades per Asteroide en castellà.

stats