Cultura 21/03/2012

Un poema inèdit de Narcís Comadira serà el protagonista del Dia Mundial de la Poesia

Unes 50 poblacions dels Països Catalans s'adhereixen a la celebració del 21 de març

Acn
2 min
Narcís Comadira en un moment de l'entrevista. L'escriptor creu en la literatura seriosa i opina que els editors editen massa llibres.

BarcelonaEl poema inèdit de Narcís Comadira (Girona, 1942) 'Quatre paraules' i el mateix autor seran els protagonistes de l'acte central de commemoració del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març. A partir d'aquest dimecres, l'opuscle editat amb el poema en català escrit expressament pel poeta gironí serà distribuït massivament a les biblioteques de tot Catalunya. Unes 50 poblacions dels Països Catalans s'adheriran a la celebració al llarg del dia amb diverses activitats. L'acte central del Dia Mundial de la Poesia es farà aquest dimecres a la tarda als jardins del Palau Robert de Barcelona, on Narcís Comadira dirà poemes del seu darrer llibre 'Lent' i es recitarà el seu poema inèdit en català, caló, amazic, francès i panjabi. Fins a 50 poblacions dels Països Catalans més també s'adheriran a la celebració del 21 de març amb activitats al llarg d'aquesta setmana.

Amposta acollirà el recital poètic 'De viatge', a càrrec del poeta Josep Piera; Tarragona, el Poemarató –lectura adreçada als més petits– i la confecció d'un poema-'performance'; Berga, un recital amb acompanyament musical per part de la companyia Anònim Teatre; Cerdanyola del Vallès i Figueres, lectures del poema de Narcís Comadira en diverses llengües; Girona, una conferència a càrrec de Comadira i una passejada literària; Lleida, diverses accions a la Biblioteca Pública a càrrec del grup Toar, una lectura de poemes i una activitat amb la Down Lleida. Associació Síndrome de Down; i Perpinyà, un recital poètic amb Laia Noguera i Edgar Alemany.

Les activitats es poden consultar al bloc dedicat al Dia Mundial de la Poesia (http://diamundialpoesia.wordpress.com). A més de les activitats, entitats i particulars han anat enviant poemes de creació pròpia o la traducció a altres llengües del poema creat per Narcís Comadira, que ja existeix en vint llengües.

stats