Cultura
Cultura 09/09/2012

Neix una revista catalana setmanal i gratuïta per iPad

La revista es podrà llegir en 15 minuts, aposta per la interactivitat i fuig dels esquemes convencionals del paper, segons els seus impulsors

Acn
1 min

GironaAquest 11 de setembre surt al mercat el primer número de 'L'Esguard', la primera revista catalana setmanal i gratuïta per iPad. La publicació, de caràcter generalista, està pensada des d'un punt de vista multimèdia per aprofitar totes les possibilitats de les tabletes. El nucli central de la revista és una entrevista que es podrà llegir, escoltar i visualitzar a càrrec de Toni Aira, Mathew Three, Txe Arana i Màrius Serra. La nova publicació compta amb 12 columnistes, entre els quals destaquen Francesc Macip, Najat el Hachmi, Salvador Macip, Rita Marzoa, Joan Ramon Resina, Quim Torra, Rosa Calafat, Sion Fullan o Francesc-Marc Álvaro. Durant els primers tres mesos la revista serà gratuïta i, a partir del 2013, tindrà un cost de 9.90 euros a l'any.

'L'Esguard' és la primera revista en català exclusiva per a iPad. La publicació ofereix tota mena de continguts d'actualitat amb un format interactiu multimèdia. Aquesta nova capçalera ha recuperat un mot català en desús, esguard, que té un doble significat que serveix per definir la identitat d'aquesta publicació. D'una banda, la paraula vol dir mirada però també significa complicitat. "La revista vol treure tot el profit dels sistemes iPad i aposta per la interactivitat, es pot llegir en uns quinze minuts i fuig dels esquemes convencionals del paper", ha destacat un dels impulsors, Germà Capdevila.

Durant els primers tres mesos, la revista és gratuïta. Els interessats podran descarregar el seu exemplar des del 'Quiosc' del seu iPad. A partir del 2013, els impulsors es plantegen que tingui un cost de 9,90 euros a l'any. El creador ha ressaltat que, actualment, estan treballant perquè la revista estigui disponible per a dispositius Android.

stats