LA SUGGERIDORA
Cultura 19/07/2016

Les fotos que ningú veia, biquinis espacials i viatges en el temps

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
Vestit de la princesa Leia a l'exposició 'Star Wars and the power of costume'.

Les fotos que ningú veia

'Vivian Maier. In her own hands'

Fundació Foto Colectania (Barcelona). Fins al 10 de setembre

Només faltava un any perquè rellisqués caminant sobre el gel i morís quatre mesos després. Va ser aleshores quan John Maloof va comprar uns carrets sense revelar que li canviarien la vida. Eren les fotos de Vivian Maier. Els nens que Vivian va cuidar de jove –i dels quals va ser mainadera– asseguren que, vestida amb jaqueta, sabates i barret d’home, mai apartava l’ull de la càmera. Però feia fotos que ningú veia perquè no tenia diners per pagar-ne el revelat. Darrere l’objectiu, Maier va fotografiar més de 120.000 escenes quotidianes de Chicago i Nova York des dels anys 50 i fins al 1980. Aquí en veureu 80, moltes d’inèdites, de gracioses i de tràgiques, amb un sentit innat i brutal de la composició fotogràfica; un reflex de la irremeiable necessitat d’explicar històries mudes i congelades.

Biquinis espacials

'Star Wars and the power of costume'

Discovery Times Square (Nova York). Fins al 4 de setembre

Sigueu amants o no de la saga galàctica més mítica de la història, és fàcil recordar el biquini amb faldilla de la princesa Leia, i malgrat que molts i moltes el recordin amb detall per haver-lo recuperat mil vegades de l’apartat de clàssics a les seves fantasies eròtiques, veure’l en directe és una altra història. Però bones notícies: és infinitament millor. Com els vestits del Luke, de la Padmé Amidala, de la Rey o de Darth Vader. Si visiteu la ciutat de ciutats, aquesta exposició és un must.

Una de viatges en el temps

'Black holes, lasers & lycra'

Betahaus (Barcelona). 26 de juliol, 19.30 h

Jorge Vicens està acabant el màster d'astrofísica, física de partícules i cosmologia a la Universitat de Barcelona. Això, a part de ser una gran pick up line a qualsevol barra de bar, li serà bastant útil per traduir al llenguatge de Gràcia com s’expliquen els forats negres, si són possibles els viatges en el temps i per què han sigut notícia últimament les ones gravitacionals. La licra, juntament amb l’aigua, el marbre i unes molles gegants, ajudaran a la traducció metafísica.

stats