TEATRE
Cultura 06/08/2012

Les 'Noies de calendari' pujaran a l'escenari del Poliorama al setembre

Marc Rosich adapta l'obra de Tim Firth sobre unes dones madures que fan un calendari posant despullades i que ja van portar al cinema Helen Mirren i Julie Walters

Efe
1 min
'Noies de calendari' / POLIORAMA

BarcelonaEl dramaturg Marc Rosich ha adaptat per a l'escena l'obra de Tim Firth 'Noies de calendari', que recrea la història real d'unes dones angleses que es despullen per a un calendari solidari, una obra que s'estrenarà a Barcelona el 8 de setembre, al Poliorama, i arribarà als Teatros del Canal de Madrid el 2013. Les actrius es despullen en una escena que, segons ha explicat Rosich, "és una de les 'gràcies' de l'espectacle original, i ho fan en una sessió fotogràfica durant la qual no s'ensenya res i s'ensenya tot".

Un grup de dones d'un poblet de Yorkshire van decidir posar nues per a un calendari amb la finalitat de recaptar fons destinats a la lluita contra el càncer i el van dedicar a John Baker, el marit d'una d'elles, que va morir de leucèmia el 1998. A partir de llavors, aquestes dones van ser conegudes com "les noies del calendari". La seva història de solidaritat va quedar reflectida el 2003 a la pel·lícula 'Calendar girls', amb Helen Mirren i Julie Walters com a protagonistes, i en una obra teatral que encara està de gira i que ha estat un dels èxits més sonats del teatre britànic dels últims temps.

L'escena final del primer acte de la versió que es podrà veure a Barcelona recrea precisament una sessió fotogràfica per a aquest calendari solidari que, segons el parer de Rosich, es posa en escena "amb molta finor".

'Noies de calendari' està dirigida per Antonio Calvo, amb qui Rosich ha compartit ja diversos projectes, i interpretada per Anna Azcona, Eva Barceló, Imma Colomer, Maite Gil, Isabel Rocatti, Cati Solivellas, Teresa Vallicrosa, Santi Pons, Jordi Corominas, Jordi Andújar, Mercè Espelleta i Bibiana Schönhöfer.

stats