Cultura 30/11/2021

El nou film de J.A. Bayona narrarà la tragèdia aèria dels Andes

El director torna a rodar en castellà, després de catorze anys, en una producció de Netflix que recupera el cas de 'Viuen'

Ara
1 min
J.A. Bayona als Andes

BarcelonaEl barceloní Juan Antonio Bayona adaptarà per a la gran pantalla el llibre La sociedad de la nieve, de Pablo Vierci. La crònica narra l'accident del vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana, que el 1972 traslladava un equip de rugbi a Santiago de Xile per passar-hi un cap de setmana. Frank Marshall ja va traslladar al cinema el cas al film Viuen, amb Ethan Hawke i John Malkovich, el 1993. L'avió es va estavellar en una glacera als Andes i els 45 passatgers van quedar atrapats en un dels entorns més inaccessibles i hostils del planeta. Hi va haver 16 supervivents i 29 morts.

Bayona ja és al Valle de las Lágrimas, a la frontera entre Xile i l'Argentina, per començar el rodatge. L'elenc el formaran un planter d'actors joves uruguaians i argentins i suposa per al director el retorn a un film en castellà després de catorze anys. El rodatge de La sociedad de la nieve, una producció de Netflix, es farà al Parc Natural de la Sierra Nevada, així com a l'Argentina i a Xile.

El director català ha explicat que va conèixer la història durant el procés de documentació de Lo imposible. "Més de deu anys després, la meva fascinació per la novel·la es manté intacta, i estic content d'afrontar aquest repte", afirma. En aquest sentit, creu que és un dels esdeveniments "més recordats del segle XX", amb la "complexitat que implica un relat amb tanta rellevància tant per als supervivents com per als que mai van tornar de la muntanya".

stats