Cinema
Cultura 07/09/2014

Els nous Cinemes Texas reobriran el 17 de setembre

La programació serà de reestrenes en versió original subtitulada en català, amb matinals infantils doblades al català el cap de setmana

Ara
1 min
Els antics Lauren en plenes obres ahir, al carrer Bailèn, 205.

BarcelonaEl 17 de setembre reobriran els Cinemes Texas del carrer Bailèn, 205, els antics Lauren Gràcia. Impulsat pel cineasta Ventura Pons, el nou cinema (amb quatre sales) programarà exclusivament versió original i, en el cas dels films estrangers, sempre subtitulat en català.

"L'aposta és fer, com abans, programació de reestrena, donar una segona oportunitat als bons títols", assegura Ventura Pons, que avança que els cinemes estaran completament reformats. El cap de setmana s'oferiran matinals infantils doblades al català.

El cinema ha estat renovat i tindrà noves butaques, moqueta i projectors digitals en totes les sales. Les quatre sales, amb 540 butaques en total, estaran dedicades a diferents personalitats del cinema català: el director de fotografia Néstor Almendros, els cineastes Bigas Luna i Rovira Beleta i crític José Luis Guarner.

"Cobrirem un buit del qual em sento orfe, com molts ciutadans i cineastes, de l'exhibició cinematogràfica", indica Pons en el comunicat. "Tot s'ha fet amb inversió privada", afegeix. "L'únic ajut que tenim, i agraeixo, és el de Política Lingüística de la Generalitat, per subtitular els films que encara no tinguin els rètols en el nostre idioma".

stats