Cultura 28/08/2015

El Teatre Poliorama estrenarà 'El florido pensil' versió nenes (i cinc claus més de la nova temporada)

'André y Dorine', un drama visual sobre l'Alzheimer, inaugurarà el curs al teatre de la Rambla mentre que al Victòria ho farà 'Mar i cel'

Ara
2 min
'André y Dorine' / KULUNKA TEATRO

BarcelonaLa productora 3xtr3s –que agrupa El Tricicle, Anexa i Dagoll Dagom, i gestiona els teatres Victòria i Poliorama– ha presentat la nova temporada, que arrenca el 5 de setembre. Després d'un any amb èxit, especialment al Victòria gràcies als 250.000 espectadors que ha aconseguit 'Mar i cel', per primer any han tancat una programació anual per als dos teatres.

  • Una perla per obrir: 'André y Dorine' enceta la temporada al Poliorama. És un espectacle delicat, original i visual de la companyia basca Kulunka que ha triomfat a 25 països en els últims cinc anys. Teatre gestual i amb màscares per explicar el drama de l'Alzheimer.
  • Dues reposicions per a grans públics: el Tricicle ocuparà el Poliorama novembre, desembre i gener amb l'obra 'Bits'. I 'Mar i cel' farà la segona temporada de la tercera reposició del muntatge històric: la seva recta final va des de l'octubre fins al gener al Victòria.
  • Un clàssic reversionat: una de les sorpreses del Poliorama serà la 'versión niñas' d''El florido pencil' amb Mercè Arànega, Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès i Mireia Portas. L'obra recrea el sistema educatiu de la postguerra espanyola i pot traçar paral·lelismes amb l'actualitat.
  • Dos musicals a les antípodes: el Victòria recuperarà al febrer el macromusical estrenat a Olesa 'Sang i fetge' sobre la desfeta del 1714 amb dramatúrgia de Marc Rosich, música de Salvador Brotons i lletra de Josep Pedrals, a més de desenes d'actors, cor i orquestra (tot i que no hi haurà el centenar de figurants). I al gener es podrà veure un altre espectacle musical recuperat del Grec: 'Guerra', amb Albert Pla, Refree i Fermin Muguruza.
  • Gran autor, grans actors: 'Amor i Shakespeare': nou actors de bandera –Ariadna Gil, Sílvia Bel, Rosa Renom, Joel Joan, Jordi Boixaderas...– protagonitzen una lectura dramatitzada que recorre les diferents maneres de viure l'amor de les comèdies de Shakespeare. Es va estrenar al Grec i torna al Poliorama el 26 de setembre.
stats