Arts escèniques
Cultura 17/02/2022

Números de circ mai vistos a Europa per celebrar el 10è Festival Elefant d'Or

Girona acull 24 atraccions i 90 artistes del 17 al 22 de febrer

2 min
La Troupe Grushin és una de les més prestigioses de Rússia

BarcelonaGirona es converteix, a partir d'aquest dijous, en la destinació imprescindible per als amants del circ de tot Europa. El Festival Internacional de Circ Elefant d'Or arriba al 10è aniversari amb una edició semblant a les d'abans de la pandèmia, amb tres carpes i 24 números de circ mai vistos abans a les pistes de circ europees. "Tenim una autèntica allau de programadors de parcs temàtics, creuers, sales de varietés i music halls que venen al festival per descobrir artistes i contractar-los", explica el director del festival, Genís Matabosch. Girona es transforma així en un aparador del circ més arriscat, amb artistes procedents de països com Rússia, l'Uzbekistan, el Kazakhstan, Xile, l'Argentina, l'Equador i els Estats Units.

Entre els artistes convidats hi ha grans noms de l'escena russa com la Troupe Grushin, que farà funambulisme a nou metres d'alçada i inspirant-se en el Carnaval de Venècia, i la Troupe Kirichenko, especialitzada en volteig acrobàtic. L'equilibrista argentí Jonathan Rinny intentarà mantenir-se dret al capdamunt d'una pila de cilindres i amb un skate, i els canadencs Duo Mico portaran un número de cintes aèries que prové del Cirque du Soleil. També hi haurà números d'anelles aèries, jocs icarians, contorsionisme, pallassos, malabarismes i bastó xinès.

Un any especialment difícil

"Tindrem un jurat format per 15 professionals del circ d'arreu del món", subratlla Matabosch, que apunta que aquest any l'organització ha estat especialment difícil per les complicacions de la pandèmia a l'hora de traslladar el material artístic i d'aconseguir els visats dels artistes. El festival recupera aquest any el funcionament amb tres gales: els números es repartiran entre l'Espectacle blau i l'Espectacle vermell. Els guanyadors de cadascuna de les funcions competirà a l'Espectacle or, que tindrà lloc el dimarts 22 de febrer. Dilluns serà el dia de l'espectador i es podran seguir les funcions blava i vermella seguides.

En total, el Festival Internacional de Circ acollirà 16 representacions, de les quals quatre seran per al públic escolar i 12 per al públic en obert. Amb més de 18.000 entrades venudes, el festival està oferint ara el 100% de l'aforament. Tot i això, mantindrà els espais de separació entre butaques d'aquelles persones que van comprar les entrades quan l'aforament estava al 70%. Per tercera vegada, la gran carpa sense columnes del Camp de Mart s’unirà al Palau de Fires de Girona, on s'instal·larà el Circus World Market, una fira adreçada a professionals del circ.

stats