Cultura 27/11/2014

L'Obra Social la Caixa finançarà la rehabilitació de sis monuments icònics catalans

El projecte, en col·laboració amb el Departament de Cultura, compta amb una primera fase amb gairebé dos milions d'euros, i vol incrementar en un 30% el nombre de visitants els jaciments d'Empúries, Ullastret o Escaladei

Agències
1 min

L'EscalaL'Obra Social de la Caixa aportarà 1,9 milions d'euros al programa 'Patrimoni en acció' del Departament de Cultura de la Generalitat per rehabilitar i incrementar l'ús ciutadà del jaciment d'Empúries, la ciutat ibèrica d'Ullastret, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el Castell de Miravet, el Monestir de Vallbona de les Monges i la Cartoixa d'Escaladei, els sis conjunts monumentals més icònics de Catalunya. Sota el lema 'L'has de veure, l'has de viure', el programa vol aconseguir la millora de les seves instal·lacions per fer-les més accessibles als vianants.

A la presentació d'aquest dijous del pla, el conseller de cultura Ferran Mascarell ha remarcat que l'objectiu és promoure l'ús d'aquests monuments "d'una manera més còmoda, contemporània i precisa, de manera que la gent identifiqui bé el que hi ha darrere de cadascun dels equipaments". A més, Mascarell també ha declarat que el que es vol és "donar més projecció social al patrimoni català".

Del total de la inversió, 1,3 milions és destinaran al jaciment d'Empúries. La resta es destinarà a la ciutat ibèrica d'Ullastret (90.000 euros", el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes (150.000 euros), el castell de Miravet (73.000 euros), el Monestir de Vallbona de les Monges (95.000 euros) i la Cartoixa d'Escaladei (204.000 euros). El director de la Caixa, Jaume Giró, també ha estat present a la presentació i ha recordat que aquest nou projecte amb la Generalitat succeeix als que anteriorment es van dedicar al Romànic i a la recuperació de cellers modernistes, amb una inversió conjunta de 21,8 milions.

stats