Cultura 22/07/2016

Oliver Stone: "Pokemon Go ens condueix cap al totalitarisme"

El triple guanyador de l'Oscar creu que el joc representa un nou nivell d'invasió

Ara
1 min
Stone, durant un rodatge.

BarcelonaEl director de cinema Oliver Stone no ha volgut perdre l'oportunitat d'opinar sobre el fenomen del moment, el joc de mòbil Pokemon Go. Segons el multipremiat realitzador, guanyador de tres Oscars, l'aplicació de moda ens porta a un "nou nivell d'invasió" que amenaça de "conduir-nos cap al totalitarisme".

Stone creu que el joc de Nintendo fomenta el "capitalisme de vigilància", ja que extreu dades personals com la geolocalització o les contrasenyes d'email. El director ha fet aquestes declaracions en el marc de la Comic-con de San Diego, on presenta la seva nova pel·lícula, 'Snowden'. A més, ha alertat els periodistes que seguien la roda de premsa que "és possible que ara mateix ens estiguin agafant dades personals de tots els que som aquí". Per a Stone, cal tenir en compte que en accedir a Pokemon Go s'està donant informació sobre tot el que es fa a Google, una empresa que, tal com ha recordat el realitzador de 'Platoon' o 'The Doors', "inverteix grans quantitats de diners en saber què compres o què t'agrada".

L'autor es troba en plena promoció del 'biopic' d'Edward Snowden, l'antic treballador de la CIA i la NSA que el juny de 2013 va fer públics documents confidencials de l'Agència de Seguretat Nacional nord-americana on s'incloïen els programes de vigilància massiva. La pel·lícula, que s'estrenarà al setembre, està protagonitzada per Joseph Gordon-Levitt i Shailene Woodley i compta amb guió del mateix Stone i Kieran Fritzgerald.

stats