Cultura 28/11/2015

A la recerca de Nefertiti: hi ha "alguna cosa" rere les parets de la tomba de Tutankhamon

Reuters
1 min
El sarcòfag de Tutankamon / AFP

LuxorHi ha moltes probabilitats que la tomba del nen rei de l'antic Egipte Tutankhamon doni accés a una cambra oculta on podrien descansar les restes perdudes de la reina Nefertiti, segons han anunciat els experts. La troballa de Nefertiti, que va morir al XIV aC i era madrastra de Tutankhamon, seria la troballa arqueològica més important del segle.

El ministre d'Antiguitats egipci, Mamdouh al-Damaty, diu ara que hi ha "el 90% de probabilitats que hi hagi alguna cosa rere les parets". Estan segurs que hi ha una cavitat, però no en saben la mida. Les imatges preses amb radar s'enviaran a analitzar al Japó i s'anunciaran els resultats d'aquí un mes.

L'egiptòleg britànic Nicholas Reeves, que condueix la investigació, adverteix que la més petita incisió a la paret podria causar danys a una cambra tancada hermèticament durant tants anys. "La clau és excavar lentament i acuradament. No és una carrera. No podrem tornar enrere i tornar a fer-ho, així que hem de fer-ho bé a la primera", diu Reeves.

stats