Teatre
Cultura 29/09/2011

Oriol Broggi dirigeix un altre 'Hamlet' especial

L'Atlàntida de Vic inaugura temporada amb un Shakespeare amb actors com Clara Segura i Sisa i persones amb problemes de salut mental

Ara
1 min
'Hamlet' a L'Atlàntida

BarcelonaEl Teatre l'Atlàntida de Vic estrena la temporada 2011-2012 aquest divendres amb l'obra de teatre Hamlet, en una nit d'estiu, dirigida per Oriol Broggi. Es tracta d'una experiència de teatre social que vol integrar i promoure la participació de persones usuàries dels serveis de salut mental del Centre Mèdic i Psicopedagògic d'Osona i ho combina amb actors de primer nivell com Clara Segura, Xavier Boadaella, Ramon Vila, Màrcia Cisteró i el músic Jaume Sisa.

Shakespeare "posa els seus personatges al límit de la realitat i la ficció, com alguns dels actors amateurs, cosa que et fa replantejar la vida d'una manera poètica i especial", explica Broggi. L'obra parteix de textos del dramaturg William Shakespeare, seleccionats per Oriol Broggi, que parlen principalment de teatre i d'equívocs.

Catorze actors amateurs amb problemes de salut mental, set actors professionals, terapeutes i fins i tot el mateix director participen en l'obra. Broggi ha explicat que des d'un principi no havia de participar a l'espectacle, "però durant els assajos hi he anat participant i acabo essent una espècie de director que sempre té el paper a la mà i va donant voltes per l'escenari". El director ha assenyalat que això "a ells els fa gràcia i a mi m'ajuda a tenir organitzada l'escena".

L'obra, que es va començar a gestar a principis de febrer, s'estrena aquest divendres coincidint amb l'inici dels actes de la programació al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d'octubre.

stats