Música
Cultura 28/05/2013

El Palau de la Música commemora l'any Wagner amb 'L'holandès errant'

L'homenatge al compositor alemany també inclou una exposició dedicada a Antoni Tàpies, gran admirador de l'obra wagneriana

Acn
1 min
'Cap embenat I', l'obra d'Antoni Tàpies que es pot veure al Palau de la Música / ACN

BarcelonaEl gran 'Cap embenat I' d'Antoni Tàpies dóna aquesta setmana la benvinguda als visitants del Palau de la Música. És la peça més espectacular de l'exposició que la casa dedica al pintor l'any que hauria complert 90 anys, i dins de la celebració al Palau del bicentenari de Wagner, compositor predilecte de Tàpies. La mostra també inclou el 'Crani 376', el llibre 'Carrer de Wagner' (1988), amb textos escrits per Joan Brossa i 10 gravats de Tàpies, i el projectes per al cartell del 'Palau 100' (2000) i la maqueta del cartell per al '50è concurs Musical Maria Canals Barcelona' (2004). Les obres de Tàpies es podran veure fins al 4 de juny.

L'acte central de les commemoracions wagnerianes al Palau de la Música serà el 3 de juny amb la interpretació en versió concert de l'òpera 'L'holandès errant' a càrrec Les Musiciens du Louvre Grenoble sota la direcció de Marc Minkowski. Es tracta d'una aproximació historicista a l'òpera de Wagner i per a l'ocasió el Palau instal·larà a l'escenari un ornament inspirat en el que que va decorar l'escenari durant els Festivals Wagner de fa cent anys.

En les jornades wagnerianes també es presentaran les campanes tubulars dissenyades pel mestre Francesc Pujol i que el 1913 van servir per a l'estrena de 'Parsifal' al Palau de la Música. Les quatre campanes tubulars estaven darrere de l'orgue del Palau i fins fa poc no se'n sabia quin era el seu origen.

stats