Cultura 03/05/2019

Penguin Random House compra Ediciones Salamandra

Amb aquesta adquisició el grup editorial consolida el seu lideratge al mercat en llengua espanyola

Ara
3 min
Gent del poble:  J. K. Rowling perd la màgia

BarcelonaPenguin Random House, editorial de publicacions generals d’àmbit mundial, ha signat aquest divendres l'adquisició d'Ediciones Salamandra, creada l’octubre de l'any 2000 per Pedro del Carril i Sigrid Kraus. Markus Dohle i Núria Cabutí, CEO mundial de Penguin Random House i CEO de Penguin Random House Grupo Editorial, respectivament, han anunciat la compra, juntament amb els fins ara propietaris d'Ediciones Salamandra, tot i que els terminis de la transacció no es faran públics. ”Entre els grans grups editorial del món, cap més idoni que Penguin Random House per recollir i continuar un llegat de trenta anys dedicats a l’edició de qualitat”, ha declarat Pedro del Carril. “Ens sentim orgullosos que Pedro del Carril i Sigrid Kraus hagin confiat en nosaltres per depositar-nos el seu llegat editorial. Mantindrem la identitat i l'autonomia editorial d’Ediciones Salamandra i estem il·lusionats de treballar amb el seu equip per continuar ampliant la base de lectors i mercats on arriben les seves obres”, ha dit Núria Cabutí.

Amb aquesta adquisició, Penguin Random House Grupo Editorial consolida el seu lideratge i incrementa la seva quota al mercat en llengua espanyola, tant a Espanya com a l'Amèrica Llatina, incloent-hi tant el segment del llibre adult com del llibre infantil i juvenil, camí que va iniciar el 2014 amb l'adquisició de Santillana Ediciones Generales i que va seguir el 2017 amb l'adquisició d’Ediciones B.

Ediciones Salamandra va començar a desenvolupar-se com editorial independent més de 10 anys abans de la seva creació, el 1989, quan Pedro del Carril i Sigrid Kraus es van fer càrrec a Espanya de la filial de l’editorial argentina Emecé Editores. Aquesta editorial es va proposar publicar a l'estat espanyol els millors autors del fons editorial argentí, i al mateix temps desenvolupar una línia narrativa adaptant-se als gustos del mercat espanyol. A finals del setembre de l'any 2000 Kraus i del Carril van decidir comprar la totalitat d'Emecé España, que a partir d’aquell moment va passar a denominar-se Ediciones Salamandra, per la qual cosa la nova editorial neix amb més de deu anys d’experiència prèvia.

Ediciones Salamandra té al seu catàleg més de 500 autors distribuïts en diferents col·leccions dedicades a diverses temàtiques: Narrativa, Black, Novela, Narrativa Joven, Blue, Ñ, Català, Fun & Food, Graphic y Letras de Bolsillo. Penguin Random House ha anunciat que mantindrà la identitat i la vocació editorial de cadascun dels segells i que continuarà publicant originals en espanyol i traduccions a l’espanyol i al català d’obres de ficció i no ficció per a públic infantil i adult en format de tapa dura, rústica, butxaca i digital, tant 'ebooks' com audiollibres. Sigrid Kraus continuarà com a directora editorial d’Ediciones Salamandra treballant directament amb Núria Cabutí. ”Estic molt satisfeta que hagi sortit aquesta magnífica oportunitat per assegurar la continuïtat de Salamandra. A partir d’ara el repte serà aprofitar el suport que ens brindarà Penguin Random House per reforçar i expandir el prestigi guanyat amb la publicació d’alguns llibres que delecten, emocionen i sorprenen”, ha dit Sigrid Kraus.

La compra d’Ediciones Salamandra permet a Penguin Random House Grupo Editorial unir al ventall d’autors espanyols i internacionals que ja publica els editats per Ediciones Salamandra com J.K. Rowling, Antoine de Saint-Exupéry, Andrea Camilleri, Jonathan Franzen, Jonas Jonasson, Ferdinand von Schirach, Margaret Atwood, Philip Claudel, Annie Barrows, Mary Ann Shaffer, Amor Towles, Jennifer Egan, Zadie Smith, Nicole Krauss, Mark Haddon, John Boyne, Khaled Hosseini i Antonio Manzini, entre d’altres.

Penguin Random House és una de les companyies més potents del mercat editorial a nivell internacional. Hi treballen més de 1.000 persones a nivell mundial i va ser constituïda l’1 de juliol del 2013 per Bertelsmann i Pearson, que controlen el 75% i el 25% del capital, respectivament. Amb gairebé 275 segells editorials en sis continents, Penguin Random House aglutina un gran nombre d’editorials de publicacions generals de ficció i no ficció, per a nens i adults, en format paper o digital, en anglès i espanyol, repartides per més de 20 països a tot el món. Aquest mateix gener moria Claudio López Lamadrid, el director literari de Penguin Random House, i l'Ajuntament de Barcelona li va concedir la Medalla d'Honor a títol pòstum.

stats