Cultura 25/02/2021

'Pequeños detalles': per què Denzel Washington és el millor actor del segle?

L'actor és el millor d'aquest 'thriller' sobre la cacera d'un assassí en sèrie als Los Angeles dels 90

2 min
Denzel Washington a 'Pequeños detalles'

'Pequeños detalles'

(2,5 estrellas)

Direcció i guió: John Lee Hancock.127 minuts. Estats Units (2021). Amb Denzel Washington, Rami Malek i Jared Leto. Estrena als cinemes

En un article recent del New York Times sobre els millors actors i actrius d'aquest segle, Denzel Washington ocupava, de manera incontestable, la primera posició. Entre les lloances al seu carisma natural i el record dels seus papers icònics, l’article afirmava que el poder estel·lar de Washington es demostrava amb un fet irrefutable: la qualitat de la seva feina és sempre superior a la de les pel·lícules en què participa. Aquest és el cas de Pequeños detalles, thriller en què dos policies de diferents generacions (Washington i Rami Malek) han d’atrapar un assassí en sèrie de Los Angeles a començaments dels anys 90.

Tràiler de 'Pequeños detalles'

Malgrat un primer terç intrigant, filmat com un procedimental sec i tenebrós, la pel·lícula mai acaba de distanciar-se respecte als seus referents. Després d'El silenci dels anyells, Seven o la fonamental Zodiac, elements com el del policia assetjat pel record de les víctimes o l'aliança entre personatges antagònics per atrapar el psicòpata no són més que llocs comuns que llastren el desenvolupament d'un film amb personalitat pròpia. Queda, per tant, el plaer de veure Washington en acció, que sembla la confirmació d’una de les idees presents a la trama: la solidesa dels mètodes de la vella escola davant dels de la nova. En contrast amb els tics facials de Malek i els manierismes de Jared Leto, el protagonista de Malcolm X és capaç de condensar, en un simple gest –una puntada de peu impulsiva a unes fulles seques–, les esquerdes que fan trontollar la presència aparentment monolítica del seu personatge.

stats