Música
Cultura 23/07/2017

Peralada es rendeix al talent de Franco Battiato

El músic italià ofereix un generós concert de dues hores al festival empordanès

Acn
2 min
Franco Battiato durant el concert al Festival de Peralada

PeraladaLes 1.700 localitats de l'Auditori del Parc del Castell de Peralada s'han omplert aquest dissabte per escoltar el polifacètic Franco Battiato. El concert s'ha acabat amb una llarga ovació després de dues hores. Battiato ha començat amb 'Stati di gioia', i de seguida ha sonat un dels grans èxits de l'italià, 'Povera patria'. Tot plegat per enllaçar 23 peces, incloses 'Segnali di vita' i 'La staggione dell'amore', fins que Battiato, amb una posada en escena simple però imponent i un so impecable, i els sis músics que l'acompanyaven han sortit de l'escenari. 'E ti vengo a cercare' ha precedit el final del concert: cinc bisos, entre els quals 'Voglio vederti danzare', que han fet aixecar el públic de Peralada.

El director del festival, Oriol Aguilà, s'ha mostrat "molt satisfet" de poder tenir Franco Battiato a Peralada i reconeix que "era molt estrany" que l'artista italià no hi hagués passat mai en les 31 edicions que s'han fet fins ara.

Aguilà ha enlairat la figura de Battiato, a qui considera "un dels grans de la música italiana", i ha posat en relleu la seva capacitat polifacètica. "Estem parlant d'un compositor d'òpera, músic, lletrista i cineasta. Un artista en majúscules", ha reblat. El director explica que Battiato "s'ajusta a la personalitat del festival". "És un virtuós que arrisca amb elements innovadors. El festival manté l'essència clàssica i lírica incorporant-hi nous elements", ha concretat.

Bon ritme de venda d'entrades

Aguilà s'ha mostrat "molt satisfet" del ritme d'entrades del festival. En aquest sentit, ha explicat que hi ha espectacles que segur que funcionen, com 'Madama Butterfly'. "Ens ha sorprès, però, que Battiato vengués totes les entrades de seguida", ha reconegut.

A Battiato el va precedir aquest divendres el solista britànic Bryan Ferry, que com l'italià va vendre totes les entrades, en un concert que es va fer a l'Auditori del Castell. Oriol Aguilà ha explicat que des del festival no tenen la intenció de créixer en nombre d'espectadors: "El que volem és mantenir la qualitat dels espectacles. Tenim un públic fidel i treballem per estar al nivell".

stats