Cultura 02/02/2015

Perejaume i el Quartet Qvixote fusionen arts plàstiques i música al Palau de la Música

El cicle 'Intèrprets Catalans' acollirà aquest dimarts l'acció 'Alzina Muntanera', que comptarà amb una composició de Pascal Comelade

Ara
1 min
Perejaume treurà a ballar una alzina al Palau de la Música / PALAU DE LA MÚSICA

BarcelonaLa música interpretada pel Quartet Qvixote i les accions plàstiques de Perejaume seran les protagonistes del cicle 'Intèrprets Catalans', que el Palau de la Música acollirà aquest dimarts. L'art i la natura s'uniran mitjançant 'Alzina muntanera', l'obra de l'artista que farà ballar una alzina a l'escenari de la sala de concerts i que comptarà amb una composició expressa de Pascal Comelade. Aquesta acció singular s'emmarca dins del diàleg artístic que el Palau de la Música porta acollint des de fa tres anys entre diferents disciplines artístiques.

El recorregut s'iniciarà amb les obres 'Tres divertimenti', tres peces individuals del compositor Benjamin Britten, i 'Quartet en Si bemoll major, op. 50 núm. 1', el primer de sis quartets que Franz Joseph Haydn va dedicar al rei Frederic Guillem II. A la segona part, el quartet oferirà 'Summa', una versió de corda en què Arvo Pärt es basa en la versió llatina del Credo, i la 'Sonata a Kreutzer' de Leoš Janáček, inspirada en la novel·la de Lev Tolstoi.

Després d'aquestes dues parts, el programa tancarà amb la música de Pascal Comelade i l'acció de Perejaume amb l'alzina. L'artista és l'aposta del Palau per donar visibilitat a les arts plàstiques aquesta temporada, una proposta que anys anteriors ja ha posat sobre l'escenari a obres d'Antoni Tàpies, Joan Miró, Louis Bourgeois i Bill Viola. Aquest any, també ha programat dos espectacles més per al cicle a través de les obres d'Eugenio Ampudia i Joan Miró.

stats