Cultura 26/05/2021

Els personatges de Kubrick ballen al Mercat de les Flors

La Intrusa reviu la mort del cineasta a 'It's a wrap (Kubrick is dead)' del 27 al 30 de maig

2 min
La Instrusa presenta al Mercat 'It's a wrap'

BarcelonaEn Jack i la Wendy de La resplendor i l'Alex de La taronja mecànica són tres dels personatges de la cinematografia de Stanley Kubrick que prendran vida a l'escenari del Mercat de les Flors del 27 al 30 de maig. La Intrusa els ha manllevat al cineasta per al seu penúltim espectacle, It's a wrap, que imagina en directe el moment de la mort de Kubrick i la necessitat de reinventar-se dels seus personatges mítics a l'estil pirandellià de Sis personatges en busca d'autor.

L'obra, plena de l'aroma d'un rodatge de cinema, amb sis intèrprets i una banda sonora cinematogràfica de Jesús Díaz, parla "dels finals definitius i del moment de debilitat entre que acaba una cosa i en comença una altra, el que sigui, una vida, un amor, una feina", diu Damián Muñoz, fundador, coreògraf i ballarí, juntament amb Virginia García, de La Intrusa, companyia establerta a Barcelona. "Les fortaleses t'anomenen i les debilitats et defineixen", afegeix Muñoz. Els qui viuen aquest moment de redefinició són els personatges de Kubrick, "que ja no poden fer el que feien i s'han de construir un nou present i un nou futur". "És una peça que es construeix des de la suggestió, i és l'espectador el que acaba de construir les imatges", diu Muñoz. L'obra juga amb un imaginari visual conegut i amb elements narratius del cinema -un rodatge, un croma, etc- molt a l'abast de l'espectador del segle XXI.

La Intrusa aborda per primera vegada una dansa més figurativa, amb una dramatúrgia molt més narrativa que tracta les etapes del dol. També és una peça que suposa un salt d'escala: "Va ser un repte també empresarial i un pas necessari per al desenvolupament de la companyia el fet de tenir més cossos en escena", diu Muñoz. L'espectacle es recupera després de ser cancel·lat l'any passat, però des de La Intrusa confessen que, més enllà del tancament estricte, han pogut fer bolos per l'Estat esquivant les restriccions i no han hagut de viatjar lluny, com és habitual: "Era una mica frustrant agafar avions per fer un bolo, i poder ballar aquí ha sigut molt bonic, n'havíem perdut l'hàbit". Fins i tot gràcies a ser companyia resident d'El Canal de Madrid ja han pogut tirar endavant una nova producció.

stats