Cultura 27/03/2012

Més de 37.500 persones demanen que se suspenguin els concerts del raper homòfob Sizzla

El cantant, que demana la mort dels homosexuals en alguns dels seus temes, té previst actuar a Barcelona, Madrid i València els dies 12, 13 i 14 d'abril, respectivament

Efe
2 min

BarcelonaMés de 37.500 persones han signat una petició dirigida a les sales de concerts Apolo, de Barcelona; Arena, de Madrid, i Escoles Sant Josep, de València, perquè no cedeixin els seus espais per a les actuacions del raper jamaicà Sizzla Kalonji, que demana en diverses cançons la mort dels homosexuals.

Segons informa Actuable, la Sala Vivero, de Málaga, ja ha cancel·lat el concert del jamaicà, de la mateixa manera que la Sala La Rambleta, de València. Allí, l'escenari del concert va ser substituït per l'auditori del centre jesuïta Escoles Sant Josep.

Una petició a Change.org demana el mateix a diverses sales europees: el concert a Estocolm ja ha estat cancel·lat, i els anys 2008 i 2009, Canadà i Alemanya –on la venda de dos dels seus àlbums està prohibida– ja van suspendre diversos concerts seus.

Les lletres

"Vaig i disparo a mariques amb una pistola", "Sodomites i mariques, mort per a ells" o "Boom! boom! Els mariques han de morir" són algunes frases que Sizzla inclou en les seves cançons.

Davant la programació d'aquests concerts del jamaicà, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) ha iniciat una petició a Actuable per demanar a les sales espanyoles que no permetin les actuacions d'aquest raper homòfob.

Sizzla té previst actuar a Barcelona, Madrid i València els dies 12, 13 i 14 d'abril, respectivament.

Incompliment

Segons denuncia la petició, l'any 2007 Sizzla va signar un document en el qual es va comprometre a "respectar i defensar els drets de tots els individus a viure sense violència, sigui quina sigui la seva religió, orientació sexual, raça, ètnia o gènere".

Pocs mesos després, en una gira europea, va cantar en gairebé totes les seves actuacions la cançó 'Nah Apologize', que diu que "mai demanaré perdó a un gai". La setmana passada, Sizzla va interpretar a Jamaica un dels temes en què anima a agredir homosexuals.

Un dels locals que ha programat el concert de Sizzla, la Sala Apolo, ha emès un comunicat en el qual informa que Sizzla s'ha compromès a no cantar aquestes cançons i que les autoritats, com el govern de la Generalitat o el fiscal provincial, ja han estat avisats.

stats