Cultura 28/09/2017

Petits Camaleons, l'èxit dels nous públics familiars

El festival arrenca dissabte la 6ª edició amb Txarango, Manel i Joan Miquel Oliver, entre d'altres

Marta Terrasa
2 min
Nou disc de Joan Miquel Oliver, 'Atlantis'

Barcelona"Es parla molt dels nous públics familiars, però com volen que sorgeixin si fins ara als nens els donàvem les escorrialles" diu Albert Puig, programador del festival Petits Camaleons, que té lloc a Sant Cugat aquest dissabte 30 i diumenge 1.

La seva fórmula funciona i cada any poden presumir de penjar el cartell d'entrades esgotades, perquè no només combinen un cartell "de primera categoria", sinó que tenen molt present les necessitats del seu públic. Una programació que comptarà amb la presència de noms consagrats com Manel, Txarango, Doctor Prats, La Iaia i Joan Miquel Oliver, però que incorpora també propostes emergents com la de Jorge Da Rocha. Una programació amb la qual Puig es mostra molt satisfet, per la inclusió d'artistes locals de Sant Cugat com Pavvla o Maio de Sal i per la presència femenina concretades en bandes com Balkan Paradise Orchestra.

Com a novetats cal destacar una nova programació d'arts escèniques, centralitzada en el Jardí dels Camaleons, al pati del Teatre-Auditori de Sant Cugat. Allà s'hi faran conta-contes, espectacles amb titelles i altres tallers musicals. L'altra novetat d'aquesta edició és la creació de la Carpa Solidària, on les ONG que treballen amb infants podran mostrar la seva feina. "El festival ha adquirit tal dimensió que ha de servir com altaveu de tots els problemes relatius als infants", explica Puig. De fet, Puig ha volgut remarcar el rerefons social i cultural que amara aquest festival, convertit en un exemple de "convivència" no només entre pares i fills, sinó també entre públic de sensibilitats i estrats socials distints.

En aquesta sisena edició s'esperen unes 7.000 persones, que gaudiran del centenar de concerts programats als nou escenaris del festival. Puig ha explicat que la celebració -o no- del referèndum, coincidint amb la segona jornada musical, no afectarà de manera dramàtica, ja que els "horaris familiars" que manegen, permetran a la gent anar a votar si així ho desitgen.

Els abonaments estan esgotats però encara es poden comprar entrades a la web del festival Petits Camaleons, que se celebra aquest dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d'octubre a Sant Cugat.

stats