Música
Cultura 21/03/2013

El pianista rus Stanislav Khristenko guanya el concurs Maria Canals

El premi del públic ha sigut per al japonès Tomoaki Yoshida

Ara
1 min

BarcelonaEl pianista rus de 28 anys Stanislav Khristenko s'ha proclamat guanyador del 59è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona durant la final que va tenir lloc aquest dimecres al Palau de la Música Catalana. Els membres del jurat, presidit per Carlos Cebro, l'han fet mereixedor del primer premi, el Premi Barcelona, dotat amb 20.000 euros en metàl·lic i amb recitals per Catalunya, Espanya i l'estranger.

Stanislav Khristenko va néixer el 25 de maig del 1984. Entre el 1998 i el 2003 va cursar estudis d'interpretació de piano a Moscou. Posteriorment va obtenir el màster i la llicenciatura amb honors en interpretació pianística al Conservatori Txaikovski de Moscou, i el 2010 va finalitzar els estudis a l'Institut de Música de Cleveland, als Estats Units.

Al llarg de la seva trajectòria ha rebut el primer premi del V Concurs Internacional de Piano Parnassos de Mèxic, el primer premi en el Concurs de Piano 'Citta di Cantu' i el tercer premi en el Concurs Internacional de Piano de Nova Orleans.

El Palau de la Música va acollir la prova final de la 59a edició del certamen, en què els tres finalistes (Tomoaki Yoshida, Stanislav Khristenko i Heejae Kim), acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno, van tocar, respectivament, el 'Concert op. 18 núm. 2 en do menor' de Rakhmàninov, el 'Concert op. 23 núm. 1 en si b menor' de Txaikowki i el 'Concert op. 54 en la menor' de Schumann.

La cerimònia de lliurament de premis es farà aquest dijous a les 19 hores al Saló de Cent. Els guanyadors oferiran el divendres 22 de març a les 20.30 hores un concert a l'Auditori Axa.

stats