Música
Cultura 24/07/2022

Picant, imperial i arrasadora: Christina Aguilera sacseja Cap Roig

La cantant nord-americana encén el públic del festival repassant la seva trajectòria

3 min
Christina Aguilera al tema inicial del concert al Festival de Cap Roig

Calella de Palafrugell"O Rosalía o Christina Aguilera: a vegades no es pot tenir tot", deia, resignat, un dels assistents al concert que aquesta última va oferir dissabte a la nit en la 22a edició del Festival de Cap Roig. La tria entre les dues artistes era difícil, però els 2.400 espectadors que van omplir l'auditori de Cap Roig no van tenir cap motiu per marxar-ne decebuts. Al mateix temps que la de Sant Esteve Sesrovires arribava a l'equador del seu concert al Palau Sant Jordi, Christina Aguilera (Staten Island, Nova York, 1980) es va apoderar de la nit empordanesa vestida amb una cotilla metàl·lica, ulleres fosques gegants i botes de dominatrix. El públic es va entregar des del primer minut, des de les inicials Dirty i Can't hold us down. "¿De qui és el tron?", va preguntar Aguilera poc després amb Bionic, el primer tema del segon dels cinc actes en què va estar dividit el concert. La nit va estar plena de moments àlgids, entre els quals van destacar una versió de Feel this moment amb aires de festassa i el final amb un missatge d'empoderament i un homenatge a la comunitat LGTB amb Beautiful i Let there be love.

Panoràmica del concert de Christina Aguilera al Festival de Cap Roig

El d'ahir a la nit, amb entrades d'entre 200 i 340 euros, va ser el primer concert de Christina Aguilera a Catalunya després del que va fer al Palau Sant Jordi el 2003, l'únic que hi fa aquest estiu i el segon d'aquesta edició del Festival de Cap Roig. Al juny Aguilera va actuar al Mallorca Live Festival i a mitjans d'aquest juliol tenia cita a València, però els organitzadors del festival Diversity la van anul·lar pocs dies abans de la data pactada. Així que el concert de dissabte encara va ser més especial.

El xou va ser també un espectacle coral, a diferència del de Rosalía: el bateria i el teclista d'Aguilera eren molt visibles enfilats en dues torres a banda i banda de l'escenari. Tot i que Aguilera va ser la reina de la nit, va donar força protagonisme als tres coristes, dues dones i un home, i als sis ballarins, tres homes i tres dones, tots ells extraordinaris. En un altre dels moments espectaculars del concert, Aguilera va fer una crida a "l'esperança" i a "tenir fe", i per això va interpretar a mitges amb el corista una sentida versió d'A great big world-Say something. És tracta d'un tema que, com va explicar ella mateixa, es remunta a una etapa de la seva vida en què buscava respostes.

La troupe va tornar a prendre el protagonisme per obrir el bloc amb tints cabareters que van explotar amb el tema principal de la banda sonora de la pel·lícula Moulin Rouge, Lady Marmalade. I com que Christina Aguilera, que presentava el seu nou disc en espanyol, sap quins artistes marquen l'actualitat de la música llatina i els gustos dels més joves, va fer que en un dels interludis els seus ballarins fibrats i acrobàtics com el company de Rosalía, el també cantant Raw Alejandro, atiessin el foc ballant el hit de Bad Bunny Tití me preguntó.

Christina Aguilera al festival de Cap Roig

El segon acte va incloure també un retorn d'Aguilera al seu primer disc amb Genie in a bottle, que va ser un altre esclat, i What a girl wants. Va ser aleshores quan la cantant va donar les gràcies als seus fans, a qui considera una "segona família", i va explicar que havia vingut a Cap Roig amb els fills, perquè comparteix amb ells el nou "viatge a les arrels" que han suposat els tres EP en espanyol, La Fuerza, La Tormenta i La Luz, que pròximament sortiran recollits en un disc titulat Aguilera. D'aquest nou treball van sonar Santo, amb la veu del cantant cubà Ozuna enregistrada, com també van sonar les de l'argentina Tini a Suélteme, i les de Becky G, Nicki Nicole i Nathy Peluso a Pa mis muchachas, una reivindicació de les dones fortes.

stats