Cultura 30/06/2014

Grupo Planeta compra Círculo de Lectores

Bertelsmann es ven el 50% de les accions que li quedaven de l'empresa, després de vendre'n la meitat el 2010

Ara
1 min
José Manuel Lara, president de Planeta

BarcelonaEl Círculo de Lectores passa a mans del Grupo Planeta. L'empresa de José Manuel Lara Bosch ha comprat el 100% de les accions de la multinacional alemanya, després que el 2010 ja n'hi vengués el 50%.

Bertelsmann s'està desfent dels diferents clubs de lectors d'Europa. A finals del 2015 es desfarà dels d'Alemanya, Àustria i Suïssa, en un procés que s'atribueix a la crisi del model dels clubs de subscriptors en plena era digital. Círculo de Lectores a Espanya, amb seu a Barcelona, fundada el 1962, ha intentat la reconversió del model a través de la subscripció digital amb Nubico (junt amb Telefónica) i abans amb Booquo, sense èxit. Segons un comunicat de Planeta, ara podrà "afrontar amb major garantia els reptes d'un mercat en constant transformació. Faltarà veure com es farà efectiva aquesta fusió i què succeirà amb la plantilla de Círculo.

Círculo de Lectores té un milió de subscriptors a Espanya i el seu punt fort ha sigut històricament la xarxa comercial. Planeta, de la seva banda, té diversos negocis de venda directa de productes culturals, art, llar i benestar, i una de les principals cadenes de llibreries d'Espanya, La Casa del Libro. De fet, el 2011 Planeta ja va comprar la cadena de llibreries Bertrand, que eren propietat també de Bertelsmann.

stats