Cultura 19/02/2021

Los Planetas llancen la seva cançó protesta contra 'El rey de España'

Tres dies després de l'empresonament de Pablo Hasél, apareix el nou 'single'

Ara
1 min
Los Planetas

BarcelonaLos Planetas publiquen aquesta setmana el senzill El rey de España, que ironitza sobre la figura del rei emèrit Joan Carles I. "Ho sento molt, m'he equivocat", comença el tema, la mateixa resposta que va donar el rei quan se'l va descobrir caçant a Botswana amb la seva amant Corinna. "Massa dones reclamaven el meu afecte i no he complert amb totes, però prometo que no tornarà a passar", continua la cançó. Enganxats a l'actualitat, amb altres llançaments recents com Nueva normalidad (2020) o El negacionista (2021), la nova cançó del grup qüestiona l'autoritat del monarca en un vers referit a la pandèmia: "La culpa és dels que estan de festa i se salten les restriccions, incomplint el toc de queda, ignorant que aquí qui mana soc jo". Il·lustren el single una corona d'espines i unes cames de dones que en surten.

El mateix grup ha presentat la cançó a través d'un escrit adreçat a la premsa i que han titulat amb el recordat "¿Por qué no te callas?" pronunciat pel rei emèrit l'any 2007. El text no amaga que dediquen la peça a "la més alta representació de l'Estat".

El seu últim disc va ser Zona temporalmente autónoma (2017). El nou senzill dels malaguenys veu la llum només tres dies després de l'ingrés a presó de Pablo Hasél per complir una condemna per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia.

stats