Agenda cultural

'Otello', 'Nomadland', 'Traces' i 7 propostes culturals per al cap de setmana

Música, art, teatre i molt més

Laura Cañuelo
2 min
Frances McDormand a 'Nomadland'

BarcelonaAquests dies es pot gaudir de propostes com les del Barcelona Obertura, el Macba i la favorita als Oscars. Aquí us deixem un recull de 10 plans per a aquest cap de setmana, que dona el tret de sortida a la Setmana Santa.

1. 'Otello' al Liceu

La coneguda òpera de Verdi arriba aquest cap de setmana al Liceu. L’obra, una adaptació del clàssic de Shakespeare, està dirigida per Gustava Dudamel i compta amb les veus de Gregory Kunde, Carlos Álvarez i Krassimira Stoyanova.

Fins al 14 d’abril

2. Claudia Andujar al KBr

L'obra de Claudia Andujar es pot veure al KBr de la Fundació Mapfre, on es recullen 200 fotografies de l'artista. L'obra d'Andujar navega entre l'art i l'activisme a través del seu llenguatge experimental i els subjectes que fotografia.

Fins al 23 de maig.

3. 'Els gossos' a Tarragona

Després de passar per l'últim Festival Grec, Els gossos arriba a Tarragona. A l'obra hi trobem una família en un dinar d'aniversari que implosionarà quan la filla expliqui el que li ha confessat un home al metro.

Entrades: https://entrades.tarragona.cat/janto/ 

4. 'Nomadland'

Frances McDormand torna a la gran pantalla aquest cap de setmana amb Nomadland, pel·lícula nominada a cinc Oscars. Sota la direcció de Chloé Zhao, McDormand es posa en la pell de la Fern, una viuda que decideix deixar-ho tot i anar a viure a un campament de nòmades.

A partir d'aquest divendres als cinemes.

5. Jesca Hoop al Blues i Ritmes

El Blues i Ritmes porta la californiana Jesca Hoop aquest diumenge a Badalona, on serà l'encarregada de tancar el festival. Hoop presentarà el seu últim àlbum, Stonechild, que reflexiona sobre la cara fosca de la maternitat.

Diumenge 28 al Teatre Margarida Xirgu

6. Putin, 'La guerra dels mons' i 'fake news' al Lliure

La companyia Agrupación Señor Serrano apunta a la desinformació i l'auge de les fake news amb The mountain. A través de la història de la primera expedició a l'Everest i La guerra dels mons d'Orson Wells, la companyia aborda la relació entre la veritat i la confiança.

Al Lliure de Gràcia fins al 28 de març.

7. Felix Gonzalez-Torres al Macba

El Macba estrena exposició aquest divendres sobre l'obra de Felix Gonzalez-Torres. La retrospectiva de l'artista americà posa èmfasi en temes com la lluita antifeixista i contra el conservadorisme i la influència de Gonzalez-Torres en la estètica queer.

Fins al 12 de setembre.

8. 'Traces' al Mercat

El coreògraf belga Wim Vandekeybus porta al Mercat de les Flors Traces. L'espectacle s'inspira en la natura del Carpats i explora la tensió entre el temps aturat i el que avança inexorablement

El 26 i 27 al Mercat de les Flors.

9. 'La nit de la iguana' al TNC

Aquest cap de setmana és l’última oportunitat per veure La nit de la iguana al TNC. L'adaptació de Tennessee Williams compta amb la direcció de Carlota Subirós i les interpretacions de Joan Carreras, Màrcia Cisteró i Lluís Soler.

A la Sala Gran fins al 28 de març.

10. 'Judas y el mesías negro'

Lakeith Stanfield i Daniel Kaluuya es tornen a reunir després de l'èxit de Get out en aquest biopic del líder dels Panteres Negres, Fred Hampton. El film explora la figura de Hampton (Kaluuya) a través dels ulls de Bill O'Neal (Stanfield), que el va entregar a l'FBI.

Disponible en lloguer a iTunes, Rakuten TV, Google, Amazon Prime Video, Vodafone, Orange, Sony i Microsoft.

stats