Cultura 25/09/2013

La plataforma de micromecenatge Verkami, premiada per les Nacions Unides

L'empresa de Mataró competia amb 450 projectes pels World Summit Awards

Ara
1 min

BarcelonaLa plataforma catalana de micromecenatge Verkami ha resultat guanyadora en la categoria e-Culture&Tourism dels World Summit Awards, uns guardons promoguts per les Nacions Unides que busquen l'excel·lència dels productes digitals amb l'objectiu de millorar la societat del coneixement.

El premi, de caràcter internacional, destaca la innovació, la creativitat i la qualitat del contingut digital de Verkami com un dels millors a nivell mundial. Dins de l'edició 2013 dels WSA, Verkami ha competit amb més de 450 projectes de 168 països diferents. Dins d'e-Culture&Tourism, Verkami comparteix guardó amb projectes de Sèrbia, la Índia, França i Uganda.

La gala d'entrega dels premis se celebrarà el proper 26 d'octubre en el marc del Global Congress que tindrà lloc a Sri Lanka. L'esdeveniment reunirà els millors creadors d'aplicacions i contingut digital del món i comptarà amb tallers, conferències i taules rodones.

De Mataró al món

Verkami, que significa 'amant de la creació' en esperanto, va néixer a Mataró el desembre del 2010 amb la missió d'ajudar a tirar endavant diferents projectes culturals a través del micromecenatge. En aquest temps, més de 1.400 projectes han aconseguit el finançament que buscaven, cosa que representa que 3 de cada 4 sol·licituds acaben amb èxit.

Verkami ha creat una xarxa de més de 169.000 mecenes que han fet aportacions per valor de 6,7 milions d'euros a diferents projectes provinents de l'Estat, de països europeus i també sud-americans. Entre ells destaca la campanya de 'crowfunding' més exitosa d'Europa: 350.000 € per a la producció de 'L'endemà', d'Isona Passola.

stats