Cultura 09/05/2019

'Pokémon. Detectiu Pikachu', aventures infantils amb rauxa més enllà de l'anunci publicitari

Crítica de la pel·lícula protagonitzada pels personatges del videojoc de Nintendo

Xavi Sánchez Pons
1 min
'Pokémon. Detectiu Pikachu', aventures infantils amb rauxa més enllà de l'anunci publicitari

BarcelonaDirecció: Rob Letterman. Guió: Rob Letterman, Dan Hernandez, Derek Connolly i Benji Samit. 104 min. Estats Units, Japó i Regne Unit (2019). Amb Justice Smith i Kathryn Newton.

Els Pokémons van néixer el 1996 com un videojoc de la Game Boy creat per Satoshi Tajiri. 23 anys després, aquest grapat de criatures i monstres petitons ja formen part de la cultura pop: és la franquícia d’entreteniment multimèdia –'anime', joguines, cromos, etc.– més profitosa de la història, amb més de 90.000 milions de dòlars facturats. La pel·lícula d’acció real s'ha fet esperar però ja la tenim aquí, i és un descans comprovar que es tracta d’un simpàtic film d’aventures destinat al públic infantil però també als adults que fa 20 anys jugaven al Pokémon Red Version.

'Pokémon. Detectiu Pikachu' parteix d’un videojoc homònim per a Nintendo DS i, feliçment, va més enllà de l'anunci publicitari a l'oferir una disbauxada barreja de 'buddy movie' policíaca i fantàstica que mira constantment als anys 80: 'Qui ha enredat en Roger Rabbit?', 'Els caçafantasmes' i 'Gremlins' són algunes de les referències més evidents. El màxim atractiu, però, és l’aconseguit disseny de Pikachu, un personatge digital que, gràcies a la veu de Ryan Reynolds en la versió original, irradia carisma i tendresa. Moments lisèrgics com la seqüència del Pokémon mim o Reynolds cantant la sintonia de la sèrie d’'anime' afegeixen interès a una pel·lícula que podria haver sigut un desastre i, tanmateix, salva els mobles d'una manera digna.

stats