Cultura 04/05/2021

Polèmica a Figueres per l'ús d'un corb en un espectacle

La companyia Baró d'Evel hi va representar 'Là' i el vicealcalde afirma que es prendran mesures perquè no es repeteixi

Ara
2 min
Imatge del corb que ha causat la polèmica

BarcelonaPolèmica al govern municipal de Figueres per l'ús d'un ocell a l'espectacle , de la companyia Baró d'Evel, segons recull l'ACN. L'obra és una de les meravelles que surten d'una de les companyies de circ contemporani de l'escena actual més aclamades, formada per Camille Decourtye i Blai Mateu Trias i establerta a França. A Catalunya, l'han representat a diversos llocs, com ara el Teatre Lliure, el Sismògraf d'Olot i el festival Temporada Alta. Però la participació del Gus, el corb que conviu i treballa amb la companyia, no ha agradat al consistori figuerenc.

El vicealcalde de la ciutat, Pere Caselles, ho ha qualificat "d'error" a xarxes socials. Així mateix, ha assegurat que tant ell com el regidor de Cultura, Alfons Martínez, desconeixien la presència de l'animal a l'espectacle. Caselles ha remarcat que l'Ajuntament de Figueres treballa des de fa anys "per l'eliminació d'animals vius en espectacles" i que no van cancel·lar l'actuació per "donar llibertat a la programació cultural" i per no perjudicar la companyia. El vicealcalde també ha recordat que el 2017 el ple va aprovar una moció on es declarava "ciutat amiga dels circs sense animals" i que aviat entrarà en vigor una ordenança que "prohibeix clarament qualsevol espectacle amb animals vius".

Tot i així, a la descripció de l'espectacle, que estava programat dins del marc del Figueres a Escena, s'hi indicava l'aparició de l'animal, ja que apareixien fotografies del corb en el cartell i s'hi feia menció en la sinopsi. De fet, la companyia Baró d'Evel, que és molt popular, és coneguda per l'ús d'animals en els seus espectacles, com és el cas de Bèsties, que va comptar amb la presència de dos cavalls, un corb i quatre periquitos. La companyia ha rebut diversos premis des de l'espectacle Le sort du dedans, com ara el Premi Nacional de Circ de Catalunya i el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre el 2010.

stats