Cultura 01/08/2021

Polèmica a Figueres per les obres a la teulada del Teatre Jardí

En el procés de repintar les dues cúpules no s'ha respectat el trencadís original de l'edifici, declarat bé d'interès local

1 min
Comparació entre una de les cúpules originals i com s'ha repintat

BarcelonaL'Ajuntament de Figueres defensa les obres de manteniment i reparació que s'estan fent a la teulada del Teatre Jardí, que han estat motiu de crítica a les xarxes socials els últims dies. S'han repintat les dues cúpules que coronen aquest edifici, declarat bé d'interès local, sense respectar-ne el trencadís original.

L'equip de govern municipal assenyala que els treballs que s'estan fent aquests dies volen millorar la seguretat i l'estat de l'equipament. En concret, s'assenyala que es pretén reparar una esquerda que ha aparegut a la coberta i "fer el sanejament de les dues boles grans". El consistori ha aclarit que s'han sanejat les dues "boles grans" amb aigua a pressió i que s'ha agrupat un altre cop el morter entre el trencadís de rajoles; una operació que també s'ha dut a terme a la part inferior, entre l'esfera i la terrassa. Amb aquesta intervenció, assenyala l'Ajuntament, s'evitaran les filtracions d'aigua i elements que acaben afectant el sostre del teatre.

L'oposició ho considera un "nyap"

En un comunicat, l'equip de govern també explica que, amb un braç telescòpic de 26 metres, s'han retirat les setze figures de la part superior de la coberta del teatre per fer-les de nou, ja que amb el temps s'havien malmès i havien originat alguna esquerda que amb el pas del temps podria ser "perillosa". Finalment, també s'ha fet una neteja amb aigua a pressió de les terrasses de la teulada i s'hi ha posat massilla i capes de pintura per evitar també les filtracions d'aigua. 

Des de l'oposició ja han anunciat mesures contra el que consideren un "nyap". El regidor de Junts per Figueres Carles Arbolí ha assenyalat que demanarà explicacions sobre el projecte i quines solucions pensa aportar-hi l'Ajuntament. 

stats