HISTÒRIA
Cultura 01/12/2010

Cauen més edificis de Pompeia

La responsable de les excavacions diu que és "culpa de la pluja" i la UNESCO hi envia els seus experts

Efe
2 min

RomaDos murs s'han desplomat avui a l'àrea arqueològica de de Pompeia, al sud d'Itàlia, després de les abundants pluges registrades a la zona, que se sumen al d'ahir al pati de la Casa del Moralista i al derrumbament total de la Casa dels Gladiadors del 6 de novembre passat. Allò va aixecar una onada de crítiques al govern de Sílvio Berlusconi per la deixadesa en què tenen aquest enclau històric i turístic que rep més de dos milions i mig de visites a l'any. L'oposició va demanar la dimissió del ministre de Cultura Sandro Bondi.

La responsable de l'àrea ha comunicat en una nota de premsa que es tracta de l'esfondrament de pocs metres d'un mur que separava dues habitacions de la Via Stabiana i l'altra era l'entrada d'una casa del Lupanar, però ha assegurat que cap d'aquestes parets tenia frescos ni era d'especial importància arqueològica. Jeannette Papadopoulos ha dit que són "esfondraments que poden ocórrer en una basta àrea arqueològica amb més de dos mil anys d'història i, sobretot, a causa de les condicions climatològiques que es viuen aquests dies". A més, ha afegit que no es poden excloure més accidents: "Pompeia és una ciutat fràgil i, si continua plovent, tots els murs que no estan coberts estan en perill". Papadopoulos i Bondi han demanat que no es crei alarmisme, tot i que ja s'han sentit noves crítiques.

Fins i tot la UNESCO acaba d'anunciar que demà enviarà el seus especialistes per valorar l'estat de conservació de la ciutat mil·lenària. Estudiaran "els perills potencials per altres estructures i possibles mesures com laimplementació de dispositius legals i de gestió per evitar incidents futurs", ha anunciat l'Agencia de l'ONU per l'Educació, la Ciència i la Cultura.

Seguiu el cas a la Repubblica.

stats