Cultura
Cultura 30/06/2014

Tot l'univers de Lego reunit en un museu a Praga

El centre privat acull 2.950 models originals de la marca danesa entre els que s'inclouen des del més antic, de 1949, fins a joguines de Harry Potter, Indiana Jones i l'univers de la Guerra de les Galàxies

Efe
2 min

PragaUn museu privat de Praga acull l'exposició més gran del món dedicada a l'univers de Lego. Al llarg dels 340 metres quadrats de l'espai es poden veure models de joguines de fa 65 anys –el model més antic del museu és de 1949– i també d'altres més moderns.

El centre, que va obrir les portes el 2011, acull 2.950 models originals de la marca danesa, el 99% dels quals encara es poden adquirir. De fet, el museu ofereix la possibilitat de comprar peces al pes, a preus que oscil·len entre 3,7 euros (les més antigues) i 7,4 euros (les més actuals).

Una segona seu a Kutná Hora

El centre rep entre 3.000 i 4.000 visitants de totes les edats cada mes, entre ells nens i col·leccionistes adults a la cerca de models difícils de trobar en qualsevol altre lloc. "Portem aquí més de tres anys i cada vegada venen més clients i clients estables", ha valorat el director del museu, Jan Vokolek. De fet, l'èxit del museu l'ha portat a obrir una segona seu en la localitat de Kutná Hora, a pocs quilòmetres de Praga, on s'han traslladat 1.200 models de la col·lecció.

El museu va sorgir gràcies a la passió de Milos Krecek, un empresari de 44 anys que fa 10 anys va començar a col·leccionar Lego fins omplir la seva casa d'aquestes joguines. "Quan ja no sabia on posar-ho tot, va decidir crear el museu", recorda Vokolek.

A l'exposició s'hi poden veure avions i cotxes de la sèrie 'Lego Technik', models en sèrie com el Taj Mahal i el Tower Bridge de Londres. El món màgic de Harry Potter, les aventures d'Indiana Jones i l'univers de la Guerra de les Galàxies són algunes de les seccions temàtiques del museu.

stats