ARA Llegim
Cultura 03/03/2015

El premi Crexells es queda "temporalment" sense dotació econòmica

Des del 2013, els 6.000 euros del guardó van passar a ser 4.000. En l'edició 2015, el Crexells –un dels premis més veterans que es donen a obra publicada– no estarà dotat econòmicament: els finalistes són Manuel Baixauli, Sergi Pons i Valentí Puig

Jordi Nopca
1 min
Sala Pompeu Fabra de l'Ateneu Barcelonès

BarcelonaEl Premi Crexells, un dels més veterans de les lletres catalanes –enguany arriba a la 44a edició– ha perdut la dotació econòmica "temporalment", segons han confirmat fonts de l'Ateneu Barcelonès a l'ARA. Entre l'any 2005 i el 2013, el Crexells oferia 6.000 euros a la novel·la que el jurat –i els socis de l'Ateneu– escollien. Les dues últimes edicions, la dotació ja havia estat reduïda: va passar de 6.000 a 4.000 euros.

Aquest dimarts s'han fet públiques les tres obres finalistes que opten al reconeixement aquest 2015, que continuarà tenint com a recompensa una escultura d'Antoni Llena. Són les novel·les 'La cinquena planta', de Manuel Baixauli, 'Mars del Carib', de Sergi Pons Codina i 'La vida és estranya', de Valentí Puig. El jurat està format per la filòloga Mita Casacuberta, el periodista David Castillo, la filòloga Rosa Delor, el filòleg Anton Maria Espadaler, el crític literari Jordi Llovet i la periodista Patrícia Gabancho, com a presidenta.

Els tres últimes guanyadors del Crexells van ser Jaume Cabré, amb 'Jo confesso' (Proa), Josefa Contijoch, amb 'Sense alè' (Edicions de 1984) i Pep Coll, amb 'Dos taüts negres i dos de blancs" (Proa).

stats