Sector editorial
Cultura 30/06/2016

El president d'RBA accepta haver defraudat 2,3 milions d'euros a Hisenda

Ricardo Rodrigo ja ha tornat la quantitat i accepta abonar una multa d'1,5 milions d'euros més

Efe
1 min
L'edifici RBA de la Diagonal de Barcelona

BarcelonaEl president del grup RBA, Ricardo Rodrigo Amar, ha acceptat una condemna de dos anys de presó, que no complirà, ja que no té antecedents, per defraudar 2,3 milions d'euros a Hisenda, quantitat que ja ha tornat, en les seves declaracions d'IRPF entre el 2005 i el 2008.

Ricardo Rodrigo ha signat un acord d'acord amb la Fiscalia i l'advocat de l'Estat, en el qual també accepta abonar una multa d'1,5 milions d'euros –corresponent al 65% de la quota defraudada–, així com no gaudir de beneficis o incentius fiscals per un període de sis anys.

L'acord reconeix per al president de RBA l'atenuant de reparació del perjudici causat, ja que el 7 de febrer va ingressar en el compte de consignacions del jutjat d'instrucció número 3 de Barcelona un total de 3,2 milions d'euros, quantitat corresponent al total de l'import del perjudici patrimonial causat a l'erari públic més els interessos de demora.

25 anys d'història

El Grup RBA és un grup editorial independent fundat a Barcelona el 1991, iniciativa de Ricardo Rodrigo, Carmen Balcells i Roberto Altarriba. Es va constituir inicialment com a RBA Col·leccionables SA, amb la intenció de promoure les edicions de col·leccionables de quiosc. El 1993 va crear RBA Revistes SA i, el 1994, va obtenir la llicència per publicar, a Espanya i l'Amèrica Llatina, la revista National Geographic. El 1998 va crear el segell RBA Llibres SA.

El grup s'ha engrandit en els darrers anys, i s'ha establert en l'edició en català després de comprar, l'any 2000, Edicions de la Magrana i, el 2004, l'editorial juvenil Molino.

stats