Cultura 29/04/2021

El Primavera Sound 2022 se celebrarà en dos caps de setmana

El festival tindrà lloc la primera quinzena de juny i acollirà 400 bandes

2 min
El Primavera Sound

BarcelonaEl festival Primavera Sound, que ha cancel·lat les edicions del 2020 i el 2021 per la pandèmia, s'allargarà dos caps de setmana el 2022, segons l'agència Reuters. El festival tindrà lloc del 2 al 5 de juny i del 9 al 12 de juny i comptarà amb un cartell de 400 bandes en dos blocs, que inclouran totes dues grans caps de cartell. Els organitzadors ja van anunciar quan van cancel·lar per segon any l'esdeveniment que ballarien "com mai abans" i que farien "el festival que ningú s'imagina". I la jugada podria ser sonada. El festival "ni ho confirma ni ho nega", segons ha dit aquest dijous a l'ARA.

El 2 de juny s'havia de revelar el cartell del Primavera Sound 2022, que prometien que seria una edició històrica que aglutinaria tots els hits perduts (aquest any tenien noms com The Strokes, The National, Bad Bunny, Massive Attack, C. Tangana, Iggy Pop, Pavement i un llarg etcètera). El festival tenia exhaurits els 70.000 abonaments per al cap de setmana i el públic l'ha pogut conservar per a l'any següent. En total, reuneixen unes 220.000 persones al Fòrum en quatre jornades, la majoria estrangers, sobretot anglesos. Els dos caps de setmana permetrien doblar el públic i a la vegada incloure-hi tots els noms cancel·lats i les estrelles del 2022. Reuters apunta que l'empresa no ha decidit si mantindrà el format expandit més enllà del 2022.

D'aquesta manera, el Primavera Sound seguiria l'estela de festivals internacionals com el Coachella de Los Angeles, que des de fa anys se celebra en dos caps de setmana consecutius i que també ha anunciat una edició en dues setmanes per a l'abril del 2022. La campanya de vacunació a escala internacional, sumada a l'accés a proves ràpides de detecció autotest, fa pensar al sector que l'estiu que ve seran possible esdeveniments d'aquesta magnitud. De moment, la primera prova pionera que s'ha fet a Europa, amb 5.000 persones amb mascaretes al Palau Sant Jordi, va donar resultats excel·lents segons s'ha sabut aquesta setmana, amb una taxa de contagi baixa, cosa que obre la porta a reactivar la indústria de la música i l'oci.

stats